Εγκαλείται ο Κουρουμπλής για την επίσκεψη στον Αμβρόσιο

Τι απαντά στους συνυποψηφίους του ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2019 15:53

ΑΘΗΝΑ

Καθώς ξεκινάει πλέον και επισήμως η μάχη των ευρωεκλογών, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν βγει τα μαχαίρια μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών, με τελευταίο κρούσμα την επίθεση του Κώστα Αρβανίτη εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Αφορμή για την επίθεση του Κώστα Αρβανίτη εναντίον του επίσης υποψηφίου στο ευρωψηφοδέλτιο πρώην υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ήταν η επίσκεψή του στην Μητρόπολη Αιγιαλείας και η συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Εναν Μητροπολίτη που έχει κατηγορηθεί για στενές σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και για τους αφορισμούς του εναντίον προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα. Με αφορμή αυτήν την επίσκεψη ο Κώστας Αρβανίτης δήλωσε στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6 οτι «εγώ δεν θα έκανα φωτογραφία, ούτε θα είχα σχέση με τον κ. Αμβρόσιο και ας με έλεγαν κατσαπλιά». Αλλά δεν έμεινε εκεί. Σε άλλη εμφάνισή του λίγες ώρες αργότερα, αυτήν την φορά στην τηλεόραση του Alpha, ο Κώστα Αρβανίτης άδειασε στην κυριολεξία τον Παναγιώτη Κουρουμπλή αμφισβητώντας ακόμα και το κατά πόσον είναι πραγματικά ΣΥΡΙΖΑ. Όταν, δηλαδή, του επισημάνθηκε ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με νόημα, «το θέμα αυτό είναι για τον κ. Κουρουμπλή γιατί είναι μαζί μας. Εγώ είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ». Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες που ανήρτησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο λίγο έλειψε να του κοστίσουν την παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο, αφού προκάλεσαν εκτός από οργισμένες αντιδράσεις και παρέμβαση του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη που ζήτησε εξηγήσεις. Τελικά κρίθηκε ότι θα ήταν αδύνατη η αποπομπή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από το ευρωψηφοδέλτιο και λόγω του προηγουμένου της Μυρσίνης Λοΐζου, που επίσης εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω της καταδίκης της για την είσπραξη επί χρόνια της σύνταξης της αποθανούσης μητέρας της, αλλά και λόγω των φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν με ακόμα έναν υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Μητροπολίτη. Πρόκειται για φωτογραφίες της Ελενας Κουντουρά με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, η οποία ούτε καν μπήκε στον κόπο να δώσει εξηγήσεις.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Σχολιάζοντας εκ των υστέρων την υπόθεση, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας έκανε τα πράγματα χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας οτι οι συριζαίοι ψυχορραγούν και οτι η Εκκλησία θα στηρίξει τον κ. Κουρουμπλή. Ο κύριος Κουρουμπλής απέσυρε τις φωτογραφίες από τα κοινωνικά δίκτυα αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους συνυποψηφίους του να στραφούν εναντίον του. Τόσο ο Δημήτρης Παπαδημούλης όσο και ο Σπύρος Δανέλλης δεν απέφυγαν τον πειρασμό να καταγγείλουν τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ σάλος ξεσηκώθηκε και στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Ε όχι κι έτσι, ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος της κομματικής Αυγής. Ακόμα και η Ελενα Ακρίτα έγραψε εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο facebook θυμίζοντας τις δηλώσεις που έχει κάνει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος εναντίον των ομοφυλοφίλων. Δηλώσεις στις οποίες καλούσε τους πιστούς να φτύσουν τους ομοφυλόφιλους όπου τους βρούν και για τις οποίες καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Αιγίου.

Η μισή συγνώμη του Π. Κουρουμπλή

Μετά τον σάλο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανήρτησε το ακόλουθο post στο Facebook: «Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο- στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι' αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass