ΚΚΕ (μ-λ): Αποχή από τις ευρωεκλογές

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2019 18:00

Αποχή από τις ευρωεκλογές προτείνει στον λαό το ΚΚΕ (μ-λ), θεωρώντας ότι «η Ε.Ε. δεν είναι το σπίτι των λαών αλλά το σφαγείο των ιμπεριαλιστών» συστήνει να μη δοθεί «καμία νομιμοποίηση στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση» και προτρέπει «Εμπρός λαέ, έξω από την Ε. Ε».

Τονίζοντας μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του: «Τα ίδια ψεύτικα λόγια. Τα ακούμε κάθε φορά πριν τις ευρωεκλογές. Για τη “δύναμη της ψήφου μας που θα αλλάξει την Ευρώπη”, για τον “αναβαθμισμένο ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου”. Πανάκριβες καμπάνιες, διαφημίσεις και φιέστες, συνθέτουν το σκηνικό εξαπάτησης του λαού μας για να τον σύρουν στην ευρωκάλπη. Επιδιώκουν να ξαναδημιουργήσουν αυταπάτες για τη συμμετοχή του λαού στη λήψη των αποφάσεων. Για να νομιμοποιηθεί με την ψήφο του, η επίθεση που εξαπολύουν τα ευρωπαϊκά αφεντικά ενάντια στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματά του. Για να καταγράφεται η αποδοχή της εξάρτησης της χώρας από τους δυτικούς προστάτες.

Αυτό το κατασκεύασμα που ονομάστηκε “ευρωκοινοβούλιο” δεν είναι τίποτε άλλο από μια βιτρίνα εξωραϊσμού της ΕΕ, καθώς οι αποφάσεις δεν παίρνονται από τους ευρωβουλευτές αλλά από τις κυβερνήσεις των ισχυρών κρατών. Πρόκειται για μια φυλακή των λαών. Ένα οχυρό των κεφαλαιοκρατών που παρότι κλονίζεται από αντιθέσεις διαιρέσεις και αποχωρήσεις, εξαπολύει συνεχώς επιθέσεις ενάντια στον κόσμο της δουλειάς, ενάντια σε κάθε προοδευτική, κοινωνική αλλαγή. Ένας ιμπεριαλιστικός συνασπισμός, αρένα βαρβαρότητας, πεδίο κατάλυσης δικαιωμάτων και ελευθεριών, φορέας εξαθλίωσης για να επιτευχθεί η αύξηση της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Μια αντιδραστική λυκοσυμμαχία που μαζί με το ΝΑΤΟ αποτελούν πολέμου συνδικάτο, που βομβαρδίζει και ισοπεδώνει χώρες σπέρνοντας τον θάνατο. Αυτή ήταν είναι και θα είναι η ΕΕ. Αυτό είναι το DNA της και τα χαρακτηριστικά της. Γι’ αυτό εμπαίζουν τον λαό μας, όσοι χωρίς ντροπή υποστηρίζουν ότι αγωνίζονται για μια “άλλη ΕΕ”.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1