Σχέδιο για σύμπραξη Δημοσίου με ιδιώτες στη δημόσια υγεία

- Μελετά η ΝΔ όπως δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ - Τι είπε για προεκλογικές παροχές , ασφάλεια, αποδήμους

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2019 16:01
Η πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών και η αντικατάσταση του «γηρασμένου στόλου των περιπολικών» θα είναι από τις πρώτες  κινήσεις της κυβέρνησής του, δεσμεύτηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης  Η πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών και η αντικατάσταση του «γηρασμένου στόλου των περιπολικών» θα είναι από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησής του, δεσμεύτηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

ΑΘΗΝΑ

Με συγκεκριμένο λόγο και προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων που «καίνε» την κοινωνία μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα που προτίθεται να πάρει το συντομότερο δυνατόν η ΝΔ ως κυβέρνηση. Και, παράλληλα, ξεκαθάρισε ποια είναι η θέση του σε συγκεκριμένα ζητήματα που ενδιαφέρουν την κοινωνία. Ειδικότερα: Για το επίμαχο θέμα των προεκλογικών παροχών, «13ης» σύνταξης και επιδομάτων, ο κ. Μητσοτάκης απήντησε πολύ συγκεκριμένα ότι η ΝΔ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, και διευκρίνισε ότι η κυβέρνησή του δεν θα τα καταργήσει όπως διατείνεται η συριζαϊκή προπαγάνδα, «διότι θεωρεί χρήσιμη κάθε ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος...». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτά τα επιδόματα («τα οποία απολύτως προεκλογικά η κυβέρνηση... τα ετεροχρόνισε από τα Χριστούγεννα τον Μάιο, λίγες μέρες πριν από τις κάλπες!») είναι αναγκαία αλλά θα πρέπει κανείς να τα βλέπει ως προσωρινό μέτρο, αφού η πραγματική λύση του οικονομικού προβλήματος των νοικοκυριών «θα προκύψει μόνο από την πραγματική και όχι... στα χαρτιά ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την δημιουργία θέσεων εργασίας σταθερής και καλά αμειβόμενης...». Με αφορμή τα... προεκλογικά εγκαίνια «νέων» (που υπήρχαν και πριν...) δημόσιων νοσοκομείων, ο κ. Μητσοτάκης αφού αναφέρθηκε στις υπαρκτές και τεράστιες ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων τόσο σε νοσηλευτικό προσωπικό όσο και υλικά άμεσης ανάγκης, εξήγησε ότι επί της δικής του διακυβέρνησης οι διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων θα προκύπτουν κατόπιν αξιολόγησης και ανοικτών διαδικασιών, «όχι με τοποθετήσεις κολλητών και ημετέρων...», και έχει σκοπό να εφαρμόσει ένα σύστημα προϊούσης αυτοτέλειας των νοσοκομειακών μονάδων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η δημόσια υγεία να είναι αποτελεσματική και για το συμφέρον της κοινωνίας, ανέφερε ότι υπάρχει υπό μελέτη σχέδιο «για την σύμπραξη δημοσίου με ιδιώτες στην δημόσια υγεία, γιατί αυτό που με ενδιαφέρει είναι η δημόσια υγεία να είναι φθηνή και αποτελεσματική, και όχι απλώς…κρατική!». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τέτοια σχήματα λειτουργούν ήδη με μεγάλη επιτυχία και όφελος τόσο για την δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο όσο και για την δημόσια οικονομία, σε δεκάδες χώρες, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις σκανδιναβικές χώρες! «Είναι κάτι που γίνεται, και εύκολα. Υπάρχουν μελέτες, υπάρχουν τεχνικοοικονομικές αναλύσεις αναφορικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες σύμπραξης» είπε. Και ανέφερε χαρακτηριστικά το κόστος π.χ. αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών στα δημόσια νοσοκομεία και εκείνα του ιδιωτικού τομέα, που λειτουργούν με πολύ φθηνότερες τιμές.

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο κ. Μητσοτάκης, είπε ακόμη ότι η εμμονή του στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών, «που τόσο έχει λοιδορηθεί και σκόπιμα διαστρεβλωθεί από την κυβέρνηση...» δεν αποτελεί παρά μόνο την ανταπόκριση στο ολοένα και διογκούμενο λαϊκό αίτημα, «ιδίως μετά τα φαινόμενα απροκάλυπτης συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ «περιθωριακών» και καταδικασμένων για δολοφονίες τρομοκρατών!». «Έχει αποδειχθεί, δυστυχώς, στην πράξη, το πόσο εύκολα μπορεί κανείς να περάσει από τις μολότοφ στα καλάσνικοφ» είπε, αιτιολογώντας την αρχή του για «μηδενική ανοχή» σε φαινόμενα βίας και παραβατικότητας. Ταυτόχρονα, δεσμεύθηκε ότι από τις πρώτες κινήσεις του ως κυβέρνηση, θα είναι η πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών, που θα βγουν μετά την εκπαίδευσή τους στους δρόμους!», η αγορά 10.000 αλεξίσφαιρων γιλέκων «γιατί αυτά που φορούν οι αστυνομικοί μας -που πρέπει πρώτα οι ίδιοι να είναι ασφαλείας- και πολλοί τα αγοράζουν οι ίδιοι είναι φθαρμένα και αναποτελεσματικά...». Εντύπωση, εξ άλλου, προκάλεσε η δέσμευση του κ. Μητσοτάκη, ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει «μέσω αδιάβλητων διακρατικών συμφωνιών, είναι κάτι που γίνεται εύκολα...» στην ανανέωση του στόλου των γερασμένων και... σαραβαλιασμένων περιπολικών οχημάτων και μοτοσυκλετών. «Δεν είναι μόνο ότι κυκλοφορούν με άχρηστα και επικίνδυνα ελαστικά, είναι ότι τα περισσότερα είναι «σαπάκια», χωρίς μάλιστα συντήρηση...».

ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στηλιτεύοντας την (ύποπτη και καιροσκοπική…) τακτική της κυβέρνησης να μην θέλει να δώσει το δικαίωμα ψήφου στα ξενιτεμένα λόγω κρίσης εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα, επειδή… προβλέπει το τι θα ψηφίσουν, διερωτήθηκε αν αυτή η στάση του κ. Τσίπρα είναι «προοδευτική, δημοκρατική». «Όσοι ξενιτεμένοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, αναλαμβάνουν το κόστος και έρχονται στην πατρίδα να ψηφίσουν. Οι άλλοι;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε όλους τους Έλληνες του εξωτερικό να υποστούν το κόστος και να έρθουν στην Ελλάδα να ψηφίσουν- για τελευταία φορά, επειδή η κυβέρνησή του θα κατοχυρώσει το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass