Δεσμεύσεις για χαμηλότερους φόρους, περισσότερες δουλειές

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΑΝΤΙ-ΣΥΡΙΖΑ, ΕΙΠΕ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2019 15:57

ΑΘΗΝΑ

Για χαμηλότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες δουλειές για τα νέα παιδιά και ασφάλεια στις γειτονιές, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με πολίτες, κατά την επίσκεψή του στον Κορυδαλλό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε βόλτα στους δρόμους της πόλης συνομίλησε με κατοίκους, καταστηματάρχες και περαστικούς κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως κοροϊδεύει τους συνταξιούχους.

«Ο κ. Τσίπρας δίνει προεκλογικό επίδομα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, που το ονομάζει 13η σύνταξη, όμως την ίδια στιγμή έχει νομοθετήσει να κοπεί η 12η σύνταξη. Και αυτό γιατί μείωσε το αφορολόγητο όριο, και αρνήθηκε να δεχθεί την τροπολογία που καταθέσαμε για να ακυρωθεί αυτό το μέτρο», είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συνταξιούχους. «Ποιος έκοψε το ΕΚΑΣ; Ποιος αύξησε τις εισφορές υγείας στις συντάξεις; Ποιος αποφάσισε οι νέοι συνταξιούχοι να παίρνουν συντάξεις μειωμένες κατά 38%; Αυτά είναι τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ για τους συνταξιούχους» είπε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, που, όπως είπε, ισοδυναμεί με εξοικονόμηση 150 έως 200 ευρώ κατά μέσο όρο το χρόνο για κάθε νοικοκυριό.

Παράλληλα καυτηρίασε τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα εστίασης, που όπως είπε, «έμεινε μισή» καθώς ο καφές και τα λοιπά ροφήματα παρέμειναν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Απαντώντας σε κατοίκους που δήλωσαν «αντισύριζα», ο κ Μητσοτάκης είπε πως αυτό που θέλει είναι οι πολίτες να είναι με τη Νέα Δημοκρατία.

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε για την 13η σύνταξη την οποία χαρακτήρισε ως «επίδομα»: «Καταγγείλαμε το χρόνο που χορηγήθηκε το επίδομα. Είναι η πρώτη φορά που ένα επίδομα χορηγείται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, άρα δεν ήταν προϊόν μακροχρόνιου σχεδιασμού αλλά επιχειρήθηκε να εξαγορασθούν οι ψήφοι των συνταξιούχων».

Διευκρίνισε πως «δεν υποτιμώ την ανάγκη να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι για αυτό και στηρίξαμε το μέτρο στη Βουλή».

Ερωτηθείς εάν η μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα διατηρήσει το συγκεκριμένο επίδομα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι αυτό θα διατηρηθεί εφόσον οι προϋποθέσεις της οικονομίας το επιτρέπουν και σίγουρα όχι με όρους που παραπέμπουν σε εξαγορά ψήφων.

«Γιατί η κυβέρνηση, γιατί ο πρωθυπουργός δεν ψήφισε την τροπολογία για την κατάργηση του αφορολογήτου. Εγώ δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολογήτου. Αλλά εγγυώμαι τις 12 συντάξεις οι οποίες σήμερα δεν είναι εγγυημένες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για να προσθέσει: «Για το ΕΚΑΣ έχουμε πει ότι από τον επόμενο χρόνο θα μπορούμε να εγγυηθούμε ένα μοναδικό μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων».

Οπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «μας ενδιαφέρει το παιδί και το εγγόνι να μπορεί να στηρίξει τον συνταξιούχο βρίσκοντας δουλειά. Δεν λένε τίποτα για επενδύσεις και νέες δουλειές. Εκεί εστιάζεται το δικό μας σχέδιο».

 

ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

«Υπάρχει κάποια δικαιολογία γιατί οι εμβληματικές επενδύσεις όπως το Ελληνικό δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί; Μπορούν να δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Εμείς ξέρουμε πώς να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως άλλα είναι τα σημαντικά ζητήματα που θα έπρεπε να συζητούν με νηφαλιότητα και σημείωσε δηκτικά: «Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε το 1944 και τι είπε ο Αρης Βελουχιώτης» κάνοντας σαφή μνεία στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη από τη Λαμία.

Ερωτηθείς για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, απάντησε: «Νίκη για τη Νέα Δημοκρατία. Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα υπάρχει ένας νικητής και αυτός θα είναι η ΝΔ.

Δεν θα βάλω πήχη, όσο μεγαλύτερη η διαφορά τόσο πιο επιτακτικές οι πολιτικές εξελίξεις» είπε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass