Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα

Πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου, μετά από συνάντηση με τον Πρ. Παυλόπουλο

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2019 18:16

AΘHNA

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση, αφού λίγο μετά τις 18:30 χθες το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με τον Προκόπη Παυλόπουλο να κάνει δεκτό το αίτημά του.

Ο πρωθυπουργός δύο εβδομάδες μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστη σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές κάλπες, με τη ΝΔ να παίρνει συντριπτική νίκη με 9,5%, επικαλέστηκε τους κινδύνους που εγκυμονεί παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, και μάλιστα υπό το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τις ευρωπαϊκές κάλπες, για την οικονομία, εκφράζοντας τον φόβο ότι μπορούν να ανατραπούν όσα με κόπο κατακτήθηκαν.

«Όπως γνωρίζετε έχω προαναγγείλει ότι προτίθεμαι να ζητήσω τη διάλυση της Βουλής» είπε μπροστά στις κάμερες ο κ. Τσίπρας στον ύπατο πολιτειακό παράγοντα. «Ηρθα σήμερα εδώ δεδομένου ότι από την επομένη των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη -δεδομένου ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξάγονταν τον Οκτώβριο- παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου 4 περίπου μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονήσει κινδύνους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας». Οπως είπε έχουμε μπει σε έναν ενάρετο κύκλο στην ελληνική οικονομία που δεν πρέπει να διαταραχθεί. Με αυτά τα δεδομένα σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εκλογές για την ανανέωση της λαϊκής εντολής» κατέληξε ο κ. Τσίπρας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Κύριε Πρωθυπουργέ αποδέχομαι το αίτημά σας» επικαλούμενος το άρθρο 41, παράγραφος 2 του Συντάγματος.

ΣΧΟΛΙΟ ΝΔ

Ο ελληνικός λαός ανάγκασε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές αναφέρει η ΝΔ σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την διάλυση της Βουλής.

Οπως επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργό στο Προεδρικό μέγαρο:

«Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 26 Μαΐου ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Στις 7 Ιουλίου, και πάλι με την ψήφο του, θα ολοκληρώσει την πολιτική αλλαγή που τόσο χρειάζεται η χώρα, για να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη και η ευημερία σε όλους τους Έλληνες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass