ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:

Δυνατή η συνεργασία με ΝΔ σε 3 θέματα

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2019 15:25

ΑΘΗΝΑ

Για τα τρία μέτωπα στα οποία το ΚΙΝΑΛ είναι διατεθειμένο συνεργαστεί μετά τις εκλογές με την ΝΔ, μίλησε η Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε πως το ΚΙΝΑΛ θα φροντίσει για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για τα δημοσιονομικά. Και αυτά είναι τα τρία ζητήματα στα οποία μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Ξεκαθάρισε όμως πως η στάση της δεν ισοδυναμεί με συγκυβέρνηση αλλά με «υπεύθυνη αντιπολίτευση», ώστε να αποφευχθεί η διολίσθηση της χώρας σε «περιπέτειες». Τα υπόλοιπα, είπε θα αξιολογηθούν μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Ειδικά για την κατάργηση της απλής αναλογικής υπογράμμισε πως απαιτούνται 200 έδρες, σημειώνοντας πως αυτό απαιτεί ισχυρότερο ΚΙΝΑΛ στην Βουλή.

Υπογράμμισε πως δεν θα συναινέσει σε διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος – που δίνει 50 επιπλέον έδρες στο πρώτο κόμμα – αλλά θα αξιώσει αναλογικότερο μοντέλο, ενώ κατηγόρησε την ΝΔ πως στο όνομα της εξουσίας σκέφτεται τυφλά τα συμφέροντά της. Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ πως το Κίνημα λειτουργεί ως «υποστύλωμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κ. Γεννηματά απάντησε αιχμηρά πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει «θράσος» να μιλά κατ’ αυτόν τον τρόπο. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επί χρόνια συγκαλύπτει τα λάθη της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και βασίζεται στην καραμανλική πτέρυγα.

Ερωτηθείσα για την υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, η κ. Γεννηματά δήλωσε πως πλέον αποδεικνύεται η εσκεμμένη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων. Έβαλε στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, αποδίδοντάς του «βαρύτατες ευθύνες» για αυτή την «πλεκτάνη».

Επιτέθηκε επίσης στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς που έχει κάνει στις σχέσεις με την Τουρκία, καταγγέλλοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει εκ νέου να κινηθεί ερήμην του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου, όπως έκανε και στο Μακεδονικό. «Χτυπάω καμπανάκι, δεν αντέχει η χώρα δεύτερο ναυάγιο και υποχώρηση στα εθνικά ζητήματα», δήλωσε. Υποστήριξε πως όλα τα διαπραγματευτικά ανοίγματα που έχει επιχειρήσει η Αθήνα προς την Άγκυρα έχουν αποτύχει, πυροδοτώντας μάλιστα επιδείνωση στις διμερείς σχέσεις. Στις δύο εβδομάδες που απομένουν ως τις εκλογές ο κ. Τσίπρας «μπορεί μόνον να μην ζημιώσει παραπάνω την χώρα», είπε.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

*Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, ανακοίνωσε το ΚΙΝΑΛ. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ στις βουλευτικές εκλογές 2019 τοποθετήθηκε ο Γιώργος Καμίνης, όπως είχε γίνει γνωστό το απόγευμα εκείνου του Σαββάτου που η Φώφη Γεννηματά τα «έσπασε» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όταν του ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να τον τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Κινήματος.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Θόδωρος Μαργαρίτης, στην τρίτη ο Παύλος Χρηστίδης, στην 4η ο Κώστας Μποτόπουλος, στην 5η η Χρύσα Αράπογλου, στην 6η θέση η Κατερίνα Μπατζελή, στην 7η θέση ο Μάνος Γλυνός, στην 8η η Ανδριάννα Αλεβίζου, στην 9η η Φρόσω Στεφοπούλου στην 10η η Μαρία Καλλιδοπούλου, στην 11η ο Παύλος Γερουλάνος και στην 12η τιμητική ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass