Νέοι από ομόδοξες χώρες στην Πιερία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2019 18:22

Ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών και νέων από ομόδοξες χώρες, που υλοποιεί για ακόμη μια χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Φέτος θα φιλοξενηθούν παιδιά από την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Ρωσία.

Τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από άπορες οικογένειες ή και χωρίς γονείς και βιώνουν καθημερινά δύσκολες συνθήκες στις χώρες τους, όπως παραμέληση, κακοποίηση κι εγκατάλειψη.

Μέσω του καινοτόμου αυτού προγράμματος φιλοξενίας της Μητροπόλεως δίνεται στα παιδιά η μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν στην Πιερία στιγμές απόλυτης χαράς, ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού στον ζεστό ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και πνευματικά βιώματα που θα αποτελέσουν σημαντικό εφόδιο στη ζωή τους.

Πιο συγκεκριμένα, αυτές τις ημέρες φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Εκκλησιαστικού Ξενώνα στο Σβορώνο, πενήντα παιδιά από την Εκκλησία της Πολωνίας συνοδευόμενα από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σούπρασλ κ. Ανδρέα και ιερείς της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η φιλοξενία πραγματοποιείται με την ευλογία, την πατρική καθοδήγηση και το άγρυπνο ενδιαφέρον του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ο οποίος οργάνωσε προσωπικά την ξενάγηση των παιδιών και τη γνωριμία τους με την Πιερία, την Εκκλησία της και τις φυσικές ομορφιές της.

Τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, επισκέφθηκαν προσκυνήματα, μοναστήρια και αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και σε άλλα πολιτιστικά αξιοθέατα και προορισμούς του Νομού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι επισιτιστικές ανάγκες των παιδιών καλύπτονται από την αυθόρμητη και αξιοθαύμαστη ανταπόκριση φορέων, επαγγελματιών και δημοτών. Μ’ αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά η κοινωνική ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης που διακρίνει τους κατοίκους της Πιερίας, όταν αυτή τίθεται κάτω από την αιγίδα της Εκκλησίας και την πατρική ευλογία του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass