Διαμαρτυρία κατοίκων στον Πλαταμώνα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2019 16:10

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εικόνα εγκατάλειψης που -όπως λένε- παρουσιάζει ο Πλαταμώνας αυτή την περίοδο, συμμετείχαν χθες δεκάδες κάτοικοι της περιοχής.

Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται:

«Οι πολίτες που παρευρέθηκαν σήμερα εδώ για δεύτερη φορά στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Πλαταμώνα, αφού συζητήσαμε, επιβεβαιώσαμε και αποφασίσαμε τα εξής:

Ο τόπος μας τον τελευταίο καιρό και εν μέσω καλοκαιριού πλήττεται από την εγκατάλειψη.

Το πρόβλημα της καθαριότητας και της αποκομιδής των σκουπιδιών μας έκαναν θέμα στα ξένα γειτονικά ΜΜΕ δίνοντας ένα δυνατό πλήγμα στον τουρισμό και συνοδεύτηκε και με την αφαίρεση δύο γαλάζιων σημαιών από τις παραλίες μας.

Οπως μας ενημερώνουν, η αφαίρεση των σημαιών δεν έγινε γιατί τα νερά των θαλασσών μας δεν είναι καθαρά, το αντίθετο μάλιστα είναι πεντακάθαρα, αλλά μας τις αφαίρεσαν για την κάκιστη εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή από τη βρωμιά και τα σκουπίδια.

Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής μας είναι πλέον προ των πυλών, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μικροβίων, τα ποντίκια έχουν αρχίσει να κάνουν πολύ συχνές εμφανίσεις, και το διαδίκτυο έχει γεμίσει από εικόνες που μας ντροπιάζουν ως κατοίκους. Επίσης, δεν είναι δυνατόν να αναγκαζόμαστε να κρατάμε την ανακύκλωση στα σπίτια μας έως ότου μπορέσουμε να πάμε στην πλησιέστερη πόλη, Λάρισα ή Κατερίνη, για να την πετάξουμε, σε μια περιοχή μάλιστα που η κατανάλωση πλαστικών -ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς- μήνες χτυπάει κόκκινο.

Για τους λόγους αυτούς αποφασίσαμε να συλλέξουμε υπογραφές και να καταγγείλουμε την απαράδεκτη και πλέον επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα χωριά μας, ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα αυτό.

Απαιτούμε καθημερινή αποκομιδή των σκουπιδιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, και καθαρισμό των οδών, και κατόπιν, να τοποθετηθούν δημοτικοί κάδοι σε κάθε γειτονιά, καθώς και κάδοι ανακύκλωσης, όπως αξίζει σε κάθε πολιτισμένο τόπο που σέβεται τους πολίτες του, τους επισκέπτες του και το φυσικό του περιβάλλον, καταλήγει η ανακοίνωση η οποία κοινοποιείται στους:

Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, Δήμαρχο Δίου Ολύμπου κ. Δημόπουλο, προς τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Δίου Ολύμπου και τους βουλευτές Πιερίας.

Να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βαγγγέλης Γερολιόλιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass