Σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 63 δασικές πυρκαγιές

Σε επιφυλακή και σήμερα η Πυροσβεστική που απευθύνει έκκληση στους πολίτες - Ο σημερινός δείκτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2019 19:52

Μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με στοιχεία του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, εκδηλώθηκαν 63 δασικές πυρκαγιές για την κατάσβεση των οποίων συνολικά επιχείρησαν 875 πυροσβέστες, 318 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα και 3 PZL, ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του Στρατού και των Δήμων.


Η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο του Νομού Λακωνίας χθες βράδυ βρισκόταν σε ύφεση ενώ το νησί εγκατέλειψαν αρκετοί τουρίστες. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για σήμερα Δευτέρα προβλέπεται: Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων), Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Σκύρος, Φθιώτιδα, Εύβοια), Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, ανατολική Λακωνία), Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία), Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη), Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες), Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος).
ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ
Στην Ελαφόνησο ενισχύθηκαν και πάλι οι δυνάμεις πυρόσβεσης σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε χθες το πρωί. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η κινητοποίηση είναι μεγάλη, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυξήθηκαν στους 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ επίσης επιχειρούν 2 αεροσκάφη «Καναντέρ» και 2 «Πεζετέλ» και πέντε ελικόπτερα.
Στο νησί βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που μαζί με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει το έργο της κατάσβεσης. Σοβαρό πρόβλημα δημιουργούν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που περιστασιακά φτάνουν και τα 9 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο, κυρίως των εναέριων μέσων.
ΠΡΕΣΠΕΣ
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς χθες το μεσημέρι σε δασική περιοχή στο Βροντερό Πρέσπας, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Η φωτιά καίει δάσος με πουρνάρια, διάφορα δέντρα και χορτολιβαδικές εκτάσεις.
ΚΙΛΚΙΣ
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Αργυρούπολης στο Κιλκίς. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής, η πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί και σε χαράδρες, ενώ δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή.
ΜΟΥΖΑΚΙ
Υπό πλήρη έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις Ζακύνθου την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις χθες το απόγευμα στην περιοχή Μουζάκι Ζακύνθου σε έκταση με ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass