Πανελλαδική απεργία για τον νέο αναπτυξιακό νόμο

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2019 15:07

Απεργία προκήρυξαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η ΑΔΕΔΥ, Σωματεία και Σύλλογοι της Λάρισας, για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, κατά του νέου αναπτυξιακού νόμου, με κεντρικό αίτημα την απόσυρσή του.

Συγκεκριμένα:

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απεργιακή συγκέντρωση οργανώνει την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στην Κεντρική πλατεία στις 10:00 π.μ.

και ανακοινώνει: «Καλούμε τα συνδικάτα να δώσουν αγωνιστική, ενωτική, ταξική απάντηση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Απέναντι στο νομοσχέδιο-σκούπα που φέρνει με φόρα η κυβέρνηση της ΝΔ, αγωνιζόμαστε για σύγχρονους όρους δουλειάς, για ζωή με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για συνδικάτα ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία.

Την ίδια στιγμή είναι φανερή η προσπάθεια της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, να ακυρώσει τις αγωνιστικές-απεργιακές κινητοποιήσεις».

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία «για το δικαίωμα στην απεργία» και κατά του νέου συνδικαλιστικού νόμου, ενώ διαμηνύει πως σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και ψήφισή του θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.

Επίσης αποφασίστηκαν πανελλαδικές στάσεις εργασίας από τα Σωματεία σήμερα 20 και στις 23 Σεπτεμβρίου, για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή των εργαζομένων.

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία θα συμμετέχουν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας «Κων. Κούμας» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα επεκτείνει την ισχύουσα μνημονιακή ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία για τη λήψη απόφασης για απεργία απαιτείται το 50% +1 των εργαζομένων.

Ο τρόπος που σχεδιάζει η Κυβέρνηση να προωθήσει τα σχέδιά της καταδεικνύει «φακέλωμα» και δεν έχει καμία σχέση με τον «ανεξάρτητο, αδέσμευτο και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό», που επικαλείται η Κυβέρνηση, ώστε να δικαιολογήσει την «παρέμβαση» στα εσωτερικά των συνδικάτων.

Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης».

ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Πρόσκληση για συμμετοχή στην απεργία απευθύνει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Κ.Υ. Λάρισας, σημειώνοντας: «Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργία που προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη και στο μαζικό, ενωτικό συλλαλητήριο με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στην Κεντρική πλατεία στις 10:00 π.μ.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προωθεί νέες αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και ειδικά στο απεργιακό δικαίωμα.

Μετά την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου που υπερδιπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων που απαιτείται προκειμένου η Γενική Συνέλευση ενός πρωτοβάθμιου σωματείου να έχει απαρτία και να μπορεί να προκηρύξει απεργία, η κυβέρνηση της Ν.Δ επιδιώκει να βάλει νέα εμπόδια στη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων.

Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται ούτε για «εκδημοκρατισμό» ούτε για «διευκόλυνση», όπως επιχειρεί να το παρουσιάσει η κυβέρνηση αλλά για ωμή παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες.

Μας θέλουν αποξενωμένους μεταξύ μας, τον καθένα μόνο του, χωρίς συμμετοχή στη δράση και στις συλλογικές διαδικασίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass