Γινόμαστε μάρτυρες ενός ακραίου νεοσυντηρητισμού αντιπερισπασμού

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2019 15:26

ΑΘΗΝΑ

Για τις διαψεύσεις των προσδοκιών που δημιούργησε η Νέα Δημοκρατία, αλλά και για τις πρόσφατες επιθέσεις των ΜΑΤ κατά φοιτητών μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στην ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός ακραίου συντηρητισμού, τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε και μάρτυρες μιας προσπάθειας επικοινωνιακού αντιπερισπασμού προκειμένου να κρύψουν την αδυναμία τους για να διαχειριστούν στοιχειωδώς το προσφυγικό, να στέλνουνε τα ΜΑΤ απέναντι σε φοιτητές. Εμείς λέμε ότι η χώρα τούτη έχει μια μακρά παράδοση σε αγώνες, σε διεκδικήσεις. Κι ο μέσος Έλληνας πολίτης, ανεξαρτήτως τι ψηφίζει, πιστεύει ότι το 2019 και το 2020 δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη δεκαετία του ‘50, ούτε με τη δεκαετία του ‘60, ούτε με τη δεκαετία του ‘70”.

Κατά την εισήγησή του στη συνέλευση, μίλησε για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι έχει ξεκινήσει μια νέου τύπου εκστρατεία, εγκαινιάζοντας μια νέα σχέση επικοινωνίας με τους πολίτες.

Εξήγησε ότι αυτό σημαίνει πως, πρώτον, “δεν ερχόμαστε να μιλήσουμε στους πολίτες προεκλογικά, αλλά μετά τις εκλογές” και, δεύτερον, “ερχόμαστε για να ζητήσουμε τη γνώμη τους, τις απόψεις τους, τις θέσεις τους, τις αγωνίες τους, τις σκέψεις τους, να ζητήσουμε όμως και τη συμμετοχή τους”.

Όπως υπογράμμισε στόχο αυτής της επικοινωνίας αποτελεί η συγκρότηση της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης της νέας εποχής.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία είπε ότι προεκλογικά δημιούργησε ένα τοξικό περιβάλλον και προσδοκίες σε ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας ότι τα πράγματα μπορούσαν να πάνε καλύτερα και ότι αυτοί θα κατάφερναν μέσα σε λίγες ημέρες, όπως το λέγαν τότε, να κάνουν τον ουρανό της χώρας πιο γαλανό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε σε αυτό το σημείο πως “ο ουρανός δεν έγινε πιο γαλανός, ο ουρανός έγινε μάλλον πιο συννεφιασμένος και πιο σκοτεινός για τη χώρα”, παραθέτοντας τις «υποσχέσεις» της ΝΔ που ήδη έχουν διαψευσθεί.

Σε ό,τι αφορά στη στήριξη της μεσαίας τάξης που είχε ευαγγελιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο προχθεσινό πρωτοσέλιδο των Νέων και σε πρωτοσέλιδο προ ημερών της Καθημερινής, εφημερίδων κριτικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθύμισε ότι η Καθημερινή είχε σημειώσει ότι ούτε ο προϋπολογισμός του 2020 αφορά τη μεσαία τάξη, ενώ τα Νέα εκτιμούσαν ότι η κυβέρνηση στερεί από τη μεσαία τάξη ανάσες που χρειάζεται, καθώς οι περιβόητες ελαφρύνσεις από το φορολογικό νομοσχέδιο είναι μόλις 17 ευρώ το χρόνο.

Συμπλήρωσε πως αντί για φοροελαφρύνσεις είδαμε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, εμπόδια σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο και η επέλαση που έγινε στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ως δεύτερη μεγάλη διάψευση των προσδοκιών μετά τη μεσαία τάξη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

“Αδράξαμε την ευκαιρία και δεν λογαριάσαμε το πολιτικό κόστος και κερδίσαμε μια συμφωνία η οποία ενισχύει τα εθνικά μας συμφέροντα”, σημειώνοντας ότι σήμερα “η χώρα απέκτησε μια σύμμαχο στα βόρεια σύνορα, ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη επιτηρούν τον εθνικό εναέριό της χώρο και όχι τουρκικά όπως θα γινόταν αν δεν προχωρούσαμε σε αυτή τη συμφωνία”.

Το τρίτο θέμα που διαψεύδονται οι προσδοκίες, είπε, είναι το προσφυγικό.

Θύμισε ότι τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε πως το θέμα θα λυθεί δια μαγείας, καθώς το δημιουργεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα, ανέφερε, ο πρωθυπουργός υλοποιεί ένα σχέδιο το οποίο είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης “κάνοντας τα πράγματα όμως μπάχαλο”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με μία αναφορά στα θέματα της Παιδείας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αρχικά παρατήρησε ότι “βλέπουμε μια εκδικητική στάση απέναντι στη νέα γενιά, όχι απέναντι στην πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1