Διαψεύδει ότι πυροβόλησαν σκάφος μεταναστών στη Χίο

Το Λιμενικό απαντώντας σε τουρκικά δημοσιεύματα

Δημοσίευση: 15 Νοε 2019 15:54

ΑΘΗΝΑ

Σε καταγγελίες για πυροβολισμούς κατά σκάφους με μετανάστες από την ελληνική ακτοφυλακή, προβαίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Τι απαντά το ελληνικό Λιμενικό.

Διαψεύδει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ότι σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής πυροβόλησε σκάφος μεταναστών στα ανοιχτά του Τσεσμέ της Σμύρνης, ενώ αυτό κατευθυνόταν προς τη Χίο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου θαλαμηγό ταχύπλοο σκάφος που είχε εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα έσβησε τα φώτα του και αφού άρχισε να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς ανέπτυξε ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές.

Στο πλαίσιο επιχειρησιακών διαταγών, πραγματοποιήθηκαν, από το πλωτό του λιμενικού στα ελληνικά χωρικά ύδατα, οι προβλεπόμενοι ελιγμοί ακινητοποίησης του ταχυπλόου με χρήση προβολέα, μεγαφώνων καθώς επίσης και με τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα ως προς την ακινητοποίησή του.

Σύμφωνα με το λιμενικό η συγκεκριμένη θαλαμηγός είχε απασχολήσει στο παρελθόν με αρκετά συμβάντα μεταφοράς μεταναστών, τους οποίους αποβίβαζε στην ευρύτερη περιοχή όπου έλαβε χώρα το εν λόγω συμβάν, χωρίς να έχει καταστεί δυνατή μέχρι σήμερα η ακινητοποίησή του και η σύλληψη των μελών του πληρώματός του.

Τελικά το ανωτέρω ύποπτο θαλαμηγό σκάφος εξήλθε των ελληνικών υδάτων προς τα τουρκικά παράλια.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu μεταδίδει, μάλιστα, μαρτυρία μετανάστη που φέρεται να σώθηκε από τη βίαιη επίθεση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Τούρκοι, το περιστατικό συνέβη στα ανοιχτά του Τσεσμέ της Σμύρνης, ενώ το σκάφος κατευθυνόταν προς τη Χίο.

Στο σημείο έσπευσε το τουρκικό λιμενικό, συλλαμβάνοντας τον λαθροδιακινητή, ενώ στο σκάφος βρέθηκαν 17 Σύροι και 10 Σομαλοί, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι οι ελληνικές αρχές άνοιξαν πυρ εναντίον τους και τους ανάγκασαν να επιστρέψουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

«Το σκάφος τους δεν είχε φως, αλλά μόλις πλησίασαν περίπου στα 200 μέτρα άναψαν τα φώτα και πυροβόλησαν μερικές φορές στον αέρα. Εμείς δεν σταματήσαμε, συνεχίσαμε και τότε πυροβόλησαν εναντίον μας. Πυροβολούσαν για περίπου 15-20 λεπτά. Έριξαν πάνω από 100 σφαίρες και πάνω στο σκάφος μερικές φορές. Μετά το σκάσαμε, το σκάφος παραλίγο να αναποδογυρίσει. Στο τσακ γλιτώσαμε. Ο καπετάνιος μας έφερε πίσω και εδώ μας βρήκε η τουρκική ακτοφυλακή, που μας πήρε και μας έφερε στα κεντρικά της», ανέφερε στο Anadolu, ο Σύρος Μπαζ Μουχάμεντ, διευκρινίζοντας ότι επιβιβάστηκαν στο σκάφος το βράδυ της Τετάρτης και μετά από μισή ώρα πλησίασαν στη Χίο, αλλά 20 μέτρα πριν φτάσουν στο νησί ήρθαν αντιμέτωποι με την ελληνική ακτοφυλακή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass