«Άλλο απονομή Δικαιοσύνης και άλλο τιμωρία…»

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2019 15:18

«Σε σοβαρά ζητήματα ειδικού βάρους, μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος, αλλά και επιστημονικής ανάγκης εκσυγχρονισμού, όπως οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε να υπάρξει διακομματική συναίνεση», τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, συμπληρώνοντας όμως πως «εμείς, ως συνήθως, εγκλωβιζόμαστε διαρκώς σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Επιπλέον, η Ευαγγελία Λιακούλη υπενθύμισε ότι η όλη διαδικασία τροποποίησης των εν λόγω Κωδίκων ξεκίνησε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ: «Ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010, η οποία συνέστησε επιτροπές σύνταξης του νέου Ποινικού Κώδικα. Ήταν αυτή που σχεδίασε και έθεσε σε κίνηση τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία σε ξεκάθαρα προοδευτικές και ριζοσπαστικές κατευθύνσεις. Γι’ αυτό και έχουμε, το νομικό, αλλά και το ηθικό ανάστημα σήμερα να μιλάμε».

Η Λαρισαία πολιτικός τόνισε επιπλέον πως οι ποινικολόγοι μπορούν να ξεχωρίσουν την απονομή Δικαιοσύνης από την τιμωρία, κάτι το οποίο όμως φαίνεται να δυσκολεύει την κυβέρνηση.

«Με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, που εισάγετε «χαϊδεύετε αυτιά». Τα αυτιά ενός συντηρητικού κομματικού ακροατηρίου, το οποίο επειδή πιστεύετε πως χάνεται, θέλετε να το ξαναφέρετε κοντά σας. Όμως, η δικαιοπολιτική διαδικασία δεν είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Το «νόμος και τάξη» είναι κάτι, που μόνο πρόσκαιρα μπορεί να σας ωφελήσει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εγκάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης για τον εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο διάρθρωσε το κείμενο του νομοσχεδίου: «Φέρνετε πληθώρα τροποποιούμενων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα με έναν εκβιαστικό και αναποτελεσματικό στο τέλος τρόπο. Έχουμε ένα νομοσχέδιο μόλις 10 άρθρων, το οποίο όμως αλλάζει δεκάδες άρθρα του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τα οποία, έτσι όπως είναι κατανεμημένα, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε, παρότι με αρκετά από αυτά συμφωνούμε. Λοιπόν, δεν θα τον υποστούμε αυτόν τον εκβιασμό. Οι μεθοδεύσεις αυτές δεν τιμούν κανέναν…».

Επιπροσθέτως, η Ευαγγελία Λιακούλη ήταν δεικτική και στο ζήτημα της διάταξης για τη βλασφημία, η οποία στο τέλος αποσύρθηκε: «Είναι βλάσφημο ακόμη και να συζητάμε για διάταξη περί βλασφημίας στις μέρες μας. Είναι καθαρός αναχρονισμός», τόνισε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass