Κρίσιμες ώρες για το μέλλον του «Ποταμιού»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ (ΜΕΣΥΑ) *«Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ…», ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΑΚΑΤΖΗΣ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2019 22:50
Το μέλος της ΜΕΣΥΑ του Ποταμιού, Δημήτρης Σακατζής Το μέλος της ΜΕΣΥΑ του Ποταμιού, Δημήτρης Σακατζής

Κρίσιμη είναι η κατάσταση για το μέλλον του «Ποταμιού», μετά την πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου του, για αναστολή της λειτουργίας του και την αμετάκλητη απόφαση του επικεφαλής Σταύρου Θεοδωράκη να παραιτηθεί.

Η τελική απόφαση ανήκει στο ανώτερο όργανο του κινήματος, τη Μεγάλη Συνάντηση Αντιπροσώπων (Με.Συ.Α.), η οποία θα συνεδριάσει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, προκειμένου να εξετάσει την πρόταση και ανάλογα με τη θέληση των 105 μελών της, είτε να την καταψηφίσει, είτε να συμφωνήσει με το οριστικό τέλος της πορείας του «Ποταμιού».

«Η φωνή του είναι αναγκαία…» δηλώνει στην «Ε», ο Λαρισαίος αντιπρόσωπος στη Με.Συ.Α. του «Ποταμιού» κ. Δημήτρης Σακατζής, ο οποίος καλείται να δώσει τη δική του ψήφο, στη συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα του θεάτρου «Άλμα», στο Μεταξουργείο στην Αθήνα.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Εκεί όλοι, συναισθανόμενοι το βάρος της ιστορίας του Ποταμιού και της διατήρησής της, αναλλοίωτο στο κοινό αίσθημα των πολιτών, θα αποφασίσουμε εάν ο κύριος και κοινός μας στόχος υπηρετείται: α) από την οριστική αναστολή της πολιτικής δράσης του Ποταμιού (όπως είναι η εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου) ή β) σε περίπτωση απόρριψης της εισήγησης, από ένα συνέδριο ανασυγκρότησης του κόμματος.

Το σίγουρο είναι ότι η φωνή του συναισθήματος (αποδοχή της διαφορετικότητας), της λογικής (ρεαλιστικές προτάσεις), της θαρραλέας πατριωτικής στάσης για μια Ελλάδα που δεν φοβάται και διεκδικεί στο διεθνές περιβάλλον ενεργό ρόλο και τέλος, της πολιτικής και όχι κομματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων των πολιτών, έχει δημιουργηθεί μέσα στην κοινωνία.

Η φωνή αυτή είναι αναγκαία όσο και απαραίτητη απέναντι στο δίπολο του διχασμού (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), του αναχρονισμού (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ) και της εξαλλοσύνης (Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25)».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στην πρόταση της αναστολής του κόμματος, το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η απόφασή του είναι «τολμηρή και αρμόζει στην ιστορία και τις αρχές του Ποταμιού». Σημειώνει πως προέκυψε μετά: «από 2 μήνες εντατικών διαβουλεύσεων, επαφών και συζητήσεων με εκατοντάδες στελέχη και φίλους του Ποταμιού σε όλη την Ελλάδα. Έχοντας υπόψη τα συμπεράσματα από αυτή την ευρεία ανταλλαγή απόψεων μελών και φίλων, το Πολιτικό Συμβούλιο διαμόρφωσε, στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις του, την τελική του πρόταση την οποία εισηγείται στους Αντιπροσώπους του Ποταμιού από όλη τη χώρα».

Τονίζει ότι: «Η αμετάκλητη απόφαση του επικεφαλής να παραιτηθεί σε συνδυασμό με την πολιτική συγκυρία και τα όσα έχουν συμβεί και έχουν πλήξει πολλαπλώς το Ποτάμι κάνουν δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας του με τρόπο που να απαντάει στην ιστορία του».

Να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μιλήσει την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στην έναρξη της συνεδρίασης της Μεγάλης Συνάντησης Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass