ΠΟΕΔΗΝ: Αυτιστική πνίγηκε από φαγητό στο «Αγία Βαρβάρα»

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2019 22:27

ΑΘΗΝΑ

Τον θάνατο μίας 36χρονης αυτιστικής γυναίκας λόγω πνιγμού από φαγητό στο νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα" καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας πως την ώρα της σίτισης, είχαν βάρδια μόλις δύο νοσηλεύτριες και δεν υπήρχε γιατρός. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του

iatropedia, η γυναίκα που έτρωγε μόνο αλεσμένη τροφή καθώς δεν μπορούσε να μασήσει, διέφυγε της προσοχής των νοσηλευτών, πήγε σε διπλανό δωμάτιο και πήρε στέρεα τροφή από το πιάτο άλλου τρόφιμου. Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει πως οι δύο νοσηλευτές που τάιζαν εκείνη την ώρα τους εννιά αυτιστικούς τρόφιμους, προσπάθησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην 36χρονη, αλλά δεν υπήρχε εκεί γιατρός. Κάλεσαν ιδιώτη γιατρό, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και μηνιαία σύμβαση. Ο γιατρός, όμως, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν πήγε ποτέ. Το αποτέλεσμα ήταν η 36χρονη αυτιστική να χάσει τη ζωή της. Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρουν ότι στο θεραπευτήριο Δυτικής Αττικής, το οποίο φιλοξενεί συνολικά 150 άτομα με αναπηρίες, αυτισμό, σύνδρομο Down και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, υπάρχει τραγική υποστελέχωση. “Στο συγκεκριμένο τμήμα, έπρεπε να είναι τουλάχιστον 4 νοσηλευτές. Σήμερα ήταν 2, ενώ συνήθως είναι μόνο 1 και για τα 9 παιδιά που νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο τμήμα. Στο Δυτικής Αττικής είναι 150 φιλοξενούμενοι και δεν υπάρχει κανένας μόνιμος γιατρός. Ενώ οι ιδιώτες οι οποίοι συνεργάζονται με μπλοκάκι, δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν ούτε φάρμακα, καθώς δεν θέλουν να υπερβαίνουν το πλαφόν της συνταγογράφησης. Αυτά τα παιδιά θέλουν τάισμα στο στόμα, δεν τρώνε μόνα τους. Πώς να προλάβουν οι 2 νοσηλευτές;”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Τονίζει ότι δεν υπάρχει καν τραπεζαρία στο Θεραπευτήριο "Αγία Βαρβάρα", όπου θα μπορούσαν οι τρόφιμοι να τρώνε όλοι μαζί ώστε να μπορεί το προσωπικό να τους επιβλέπει: "Είναι κλεισμένα όλα αυτά τα παιδιά στα δωμάτιά τους. Δεν υπάρχει ούτε τραπεζαρία για να τρώνε, ούτε χώρος να προαυλίζονται. Για να τους ταΐζουν όλους τον καθένα στο δωμάτιό του χρειάζονται τουλάχιστον 4 νοσηλευτές. Αν ξεφύγουν της προσοχής μπορεί να σκοτωθούν. Τα περισσότερα αυτοτραυματίζονται γιατί χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο". "Η κα. Δόμνα Μιχαηλίδου τους διώχνει. Στην Υγεία παρέμειναν οι επικουρικοί, με παράταση συμβάσεων. Πριν την κρίση οι Προνοιακές μονάδες είχαν 5.000 προσωπικό, ενώ τώρα έχουν 2.400 και απολύονται και 300 και κλείσαμε και 52 κρεβάτια στην Γλυφάδα, αντί να ανοίγουμε κρεβάτια. Εμείς είχαμε πει ότι τα παιδιά από τη Σκαραμαγκά που πήγαν στην Αγία Βαρβάρα, νοσηλεύονται σε άθλιες συνθήκες. Τα παιδιά είναι μόνιμα μέσα σε ένα δωμάτιο κλεισμένα", καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass