Αστυνομικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2020 15:11

Τέσσερις φορές ισόβια και 49 χρόνια στον Κ. Πάσσαρη

Από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για ισάριθμες ανθρωποκτονίες

ΑΘΗΝΑ

Τέσσερις φορές ισόβια και επιπλέον 49 έτη επιβλήθηκε στον Κώστα Πάσσαρη για τέσσερις ανθρωποκτονίες, επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και τρεις ληστείες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά που ζήτησε η πλευρά του κατηγορουμένου. Επίσης δεν έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω, ποιος ήταν εκείνος που προμήθευσε το όπλο στον κατηγορούμενο, με το οποίο σκότωσε τους αστυνομικούς στο Γενικό κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Νωρίτερα, κατά την εισήγησή της, η εισαγγελέας επισήμανε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κώστας Πάσσαρης τέλεσε τέσσερις ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας, κάνοντας λόγο για «οργανωμένο σχέδιο» θέλοντας να αποδράσει από το νοσοκομείο Γεννηματάς, τον Φεβρουάριο του 2001. Το σκεπτικό περί οργανωμένου σχεδίου προκύπτει από το γεγονός «ότι άλλες δύο φορές που τον μετήγαγαν στο νοσοκομείο, επειδή καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, καθώς τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω και όχι μπροστά, άλλαξε γνώμη και είπε στους αστυνομικούς ότι δε θέλει να εξεταστεί».

Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της, τόνισε ότι ο Κώστας Πάσσαρης θα πρέπει να κριθεί ένοχος για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και πολιτών και ζήτησε η κατηγορία της αρπαγής που αντιμετωπίζει να μετατραπεί σε παράνομη βία, αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα που έχει παραγραφεί.

* * *

ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Αρχαιοκάπηλος προσπάθησε να πουλήσει εικόνα της Παναγίας

ΑΘΗΝΑ

Εκατό χιλιάδες ευρώ ζητούσε ένας 35χρονος από τη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να πουλήσει μέσω διαδικτύου παράνομα μια αρχαία εικόνα της Παναγίας.

Μάλιστα ο 35χρονος είχε αναρτήσει και σχετική αγγελία. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν την αγγελία και ταυτοποίησαν -στη συνέχεια- τα στοιχεία του 35χρονου, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί «προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Η εικόνα, που σύμφωνα με γνωμάτευση του αρμόδιου αρχαιολόγου, εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του παραπάνω νόμου, εντοπίστηκε στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο Κιλκίς. Πρόκειται για γυναίκα, η οποία συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης κατοχής αδήλωτου μνημείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass