Εκλογή με μηνύματα…

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2020 15:22

Δηλώσεις για την εκλογή της Αικ. Σακελλαροπούλου στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, έκαναν, μετά τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή οι βουλευτές Λάρισας, ως ακολούθως:

- Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος (ΝΔ): «Είναι ιδιαίτερα θετικό για το πολιτικό μας σύστημα και τη δημοκρατία εν γένει ότι η εκλογή του προσώπου που θα αναλάβει το ύπατο αξίωμα της χώρας πραγματοποιείται με ευρεία συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων. Αποτελεί πολύτιμο μήνυμα στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε, με την αύξηση των εξωτερικών προκλήσεων, απέναντι στις οποίες χρειαζόμαστε εθνική ενότητα.

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνει τα καθήκοντά της σε μια κρίσιμη στιγμή, κυρίως για τα εθνικά θέματα, και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί επάξια σε αυτά, συνεχίζοντας την παράδοση των προκατόχων της.

Αναμφίβολα, υψηλής σημασίας είναι και ο συμβολισμός ότι Πρόεδρος Δημοκρατίας εκλέγεται μια γυναίκα -έμπρακτη απόδειξη της ισότητας των δύο φύλων που αποτελεί κατάκτηση της ελληνικής κοινωνίας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της».

- Η Στέλλα Μπίζιου (ΝΔ): «Η σημερινή ψηφοφορία και η εκλογή της κας Σακελλαροπούλου στη θέση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας συνιστούν μια ιστορική στιγμή. Μια άξια και ικανή δικαστικός ανέρχεται στο υψηλότερο θεσμικό σκαλί του τόπου σηματοδοτώντας έτσι μια νέα μέρα για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που πρότεινε την κα Σακελλαροπούλου και όλοι εμείς οι βουλευτές της ΚΟ της ΝΔ που στηρίξαμε την επιλογή του είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Η χώρα μας αλλάζει σελίδα παντού. Και αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται πλήρως ο ελληνικός λαός».

- Η Άννα Βαγενά (ΣΥΡΙΖΑ): «Συγχαίρω την κ. Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στο ύπατο αξίωμα, της Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτή τη θέση», σημειώνει σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά επισημαίνοντας: «Βεβαίως, τιμούμε και τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για την άψογη θητεία του.

Χαίρομαι διπλά για την εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου, γιατί είναι γυναίκα, καταξιωμένη επιστήμονας και προοδευτικός άνθρωπος, όπως απέδειξε κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αξίζει να αναφερθεί ενδεικτικά ότι υπερασπίστηκε το δικαίωμα των παιδιών μεταναστών να πάρουν ιθαγένεια, στήριξε τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, τάχθηκε υπέρ της μη αναγραφής θρησκεύματος στις ταυτότητες και απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επίσης, είναι γειτόνισσά μου στην πολύπαθη γειτονιά του Μεταξουργείου στην Αθήνα και ελπίζω με αυτή την ευκαιρία να “καθαρίσει” η γειτονιά μας από τα ναρκωτικά».

- Λίτσα Λιακούλη (ΚΙΝΑΛ): Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και από εμάς, από το Κίνημα Αλλαγής.

Στην εποχή που εθνικά μας ζητήματα βρίσκονται σε κρίση, η γειτονιά της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε διπλωματικό πυρετό, η Λιβύη φλέγεται παρά τη δήθεν εκεχειρία, η Ευρώπη στέκει αμήχανη και αποκλείει την Ελλάδα από τη σύσκεψη του Βερολίνου, το προσφυγικό, κατά κοινή ομολογία, δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο στη χώρα, η ενότητα και η συναίνεση, είναι το μεγάλο ζητούμενο για το παρόν και το μέλλον μας.

Η σημερινή συναίνεση των πολιτικών χώρων στο πρόσωπο της νέας ΠτΔ, δίνει μήνυμα συναίνεσης και εθνικής συνεννόησης.

Παράλληλα, συνδέει το πρόσωπο του ύπατου πολιτειακού αξιώματος, με τη δικαιοσύνη και με την ισοτιμία των πολιτών, καθώς και την καλή συνέργεια και τη συνύπαρξη της νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, προς το συμφέρον της χώρας.

Το φύλο του προσώπου, το γεγονός ότι η Πρόεδρος είναι η πρώτη γυναίκα στο ύπατο αξίωμα, γεννά μόνο ελπίδες για τη χώρα και τον λαό μας.

Είναι η ίδια μητέρα ενός παιδιού. Ποτέ δεν θα ήθελε να δει το παιδί της να ζει σε περίοδο πολέμου!

Είναι η ίδια γυναίκα. Ποτέ δεν θα επέτρεπε έμφυλη διάκριση!

Στο πρόσωπό της βλέπουμε την ευαίσθητη ματιά στην πολιτική, την ανθρωποκεντρική αντίληψη για την πολιτική. Της ευχόμαστε καλή θητεία και να επιβεβαιώσει όλες τις προσδοκίες του λαού μας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΔ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Η επιλογή της κας Σακελλαροπούλου, η οποία σοφά προτάθηκε για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα από τον πρωθυπουργό της χώρας και αρχηγό της παράταξής μας Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτελεί μία επιλογή που τιμά την αριστεία, την επιστημοσύνη, αλλά και την Ελληνίδα». Αυτό αναφέρει, σε δήλωσή της η πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Λάρισας κα Σοφία Ζαχαρή, με αφορμή την εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαρή «η 22α Ιανουαρίου 2020 αποτελεί πλέον μία ημέρα-σταθμό για την Ελληνική Δημοκρατία. Ειδικότερα, σε πανηγυρικό κλίμα διεξήχθη στην ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, νυν πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, να λαμβάνει ισχυρότατη πλειοψηφία, υποστηριζόμενη -για πρώτη φορά- από βουλευτές τριών κομμάτων, ήτοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής. Η Νέα Δημοκρατία, αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως πιστεύει στην αξιοσύνη των γυναικών και στην ισότητα των φύλων, εκλέγοντας την πρώτη γυναίκα ΠτΔ. Εξαιρετικά καταρτισμένη δικαστικός, με δυναμισμό, με προοδευτική σκέψη και κοινωνικές ευαισθησίες, σηματοδοτεί μία συμφωνία ενότητας μεταξύ των Ελλήνων και θα συμβάλει στο μέτρο του θεσμικά δυνατού και επιτρεπτού στην πολιτική ομαλότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

AYTOKINHTODROMOS AIGAIOY
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ΜΙΚΕΛ
Μείνε μαζί μας
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
CHIPITA
ASKLHPIEIO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1