Ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το Δημόσιο

ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2020 18:16

ΑΘΗΝΑ
Tη δυνατότητα να αγοράζουν ηλεκτρικά, ηλεκτροκίνητα και υβριδικά οχήματα παρέχει στην κεντρική διοίκηση και στην αυτοδιοίκηση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα.


Την κατάθεση του νομοσχεδίου προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στην παρουσίαση των ηλεκτρονικών οχημάτων της Αutomotive Solutions που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου.
Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος «είναι μια αναγκαία καινοτομία, η οποία έχει γίνει πράξη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και πολύ σύντομα θα είναι πράξη και στη δική μας χώρα».
Επίσης τις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών παρέθεσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος, δίνοντας έμφαση στις πρωτοβουλίες εκείνες όπου μέσω της ΕΕΤΑΑ και νομοθετικών ρυθμίσεων ξεμπλοκάρουν διαδικασίες για την απορρόφηση προγραμμάτων, κατασκευή έργων.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα προχωρά σε συμβάσεις έργου με ιδιώτες μηχανικούς, τους οποίους θα διαθέτει στη συνέχεια στους δήμους για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες δόμησης και να γίνονται οι μελέτες των δήμων.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι από την επόμενη εβδομάδα, θα ανοίξει η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών. Επισήμανε επίσης την ανάγκη βελτίωσης των διαδικασιών που αφορούν στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ, που θα ρυθμιστεί με σχετικό νομοσχέδιο.
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, προανήγγειλε ότι θα καθιερωθούν συγκεκριμένα κριτήρια «που αφορούν την ποιότητα της δουλειάς σε ορισμένους χώρους».
Για το θέμα αυτό, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «δεν μπορούν όλοι να κρίνονται με τον ίδιο τρόπο. Το μοντέλο της αξιολόγησης που έχει τηρηθεί ως τώρα στο Δημόσιο αφορά περισσότερο τους ανθρώπους που είναι σε γραφεία και κάνουν διοικητικές δουλειές. Αυτό δεν είναι το κατάλληλο μοντέλο για να κρίνεις για παράδειγμα κάποιον που εργάζεται ως νοσοκόμος, ή κάποιον που εργάζεται στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων. Εκεί τα κριτήρια πρέπει να γίνουν πολύ συγκεκριμένα ανάλογα με τις συνθήκες, τις δυνατότητες και τη δουλειά που κάνει ο καθένας».  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass