Εφτασαν τους 26 οι νεκροί από κορονοϊό

71 νέα κρούσματα,892 συνολικά, 54 σε κρίσιμη κατάσταση

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2020 15:00
Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, αλλά αν τα μέτρα αρθούν, να είστε βέβαιοι, θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα, ανέφερε ο Σωτ. Τσιόδρας, ενώ ο Ν. Χαρδαλιάς τόνισε πως ενισχύεται το εθελοντικό κίνημα και 8.785 εθελοντές βρίσκονται στην υπηρεσία του ΕΣΥ Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, αλλά αν τα μέτρα αρθούν, να είστε βέβαιοι, θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα, ανέφερε ο Σωτ. Τσιόδρας, ενώ ο Ν. Χαρδαλιάς τόνισε πως ενισχύεται το εθελοντικό κίνημα και 8.785 εθελοντές βρίσκονται στην υπηρεσία του ΕΣΥ

ΑΘΗΝΑ

Σε 892 ανέρχονται τα κρούσματα στη χώρα μας, καθώς ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 71 νέα κρούσματα.

Πρόσθεσε ότι 57 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 54 είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα. Η χώρα μας έχει 26 θανάτους. Οι 21 είναι άνδρες και 5 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι στα 73 έτη. Επίσης, 42 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η πανδημία «δεν δείχνει σημάδια εκθετικής αύξησης, δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο, είμαστε στην αρχή της μάχης, ο ιός μπορεί να χτυπήσει και νέους ανθρώπους όπως είδαμε με τον γερμανό καθηγητή στην Κρήτη». Αφού τόνισε ότι «παραμένουμε σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης», επισήμανε: «Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, αλλά αν τα μέτρα αρθούν, να είστε βέβαιοι, θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα», υπογράμμισε. «Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της μάχης», εκτίμησε.

Ο κ. Τσιόδρας αρχίζοντας τις δηλώσεις του, ανακοίνωσε ότι παγκοσμίως υπάρχουν 492.000 κρούσματα και 22.000 θάνατοι.

ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

«Η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος δήλωσε ότι «όσο πιο αυστηρά θα εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι 5.824 πολίτες βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα σε όλη τη χώρα, ως δυνητικοί φορείς. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται άνθρωποι που επέστρεψαν από ταξίδια σε χώρες που πλήττονται από την πανδημία.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ενισχύεται η διάθεση εθελοντικής προσφοράς και πως ήδη 8.785 εθελοντές βρίσκονται στην υπηρεσία του ΕΣΥ.

Πρόσθεσε πως η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, για να συμπληρώσει: «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις». Επισήμανε επίσης ότι οι έλεγχοι καραντίνας θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα.

Οι θάνατοι

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 26. Το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι υπάρχει νεκρός από τον κορονοϊό στη Γλυφάδα. Ο 70ρονος άνδρας κατέληξε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Το σπίτι του βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της πόλης των νοτίων προαστίων της Αττικής. Ήδη υπάρχει κινητοποίηση, όχι μόνο για την κηδεία αλλά και για να τεθεί σε καραντίνα η πολυκατοικία του νεκρού. Η σύζυγος του νοσηλεύεται, αλλά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Ένας ακόμα ασθενής έχασε τη ζωή του νωρίτερα από τον νέο ιό. Πρόκειται για έναν 64χρονο άνδρα από τη Δαμασκηνιά Βοΐου στην Κοζάνη. Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες είχε χάσει τη ζωή του και ο 90χρονος πατέρας του.

Σημειώνεται πως το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό πως ένας ακόμη ασθενής, ένας 46χρονος στρατιωτικός έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό. Ο άτυχος στρατιωτικός είχε βρεθεί θετικός στο κορονοϊό και είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλευόταν, όπως μεταδίδει το xanthinea.gr. Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης, ο στρατιωτικός που απεβίωσε αποτελεί τον δεύτερο ασθενή που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και πεθαίνει στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Ο άτυχος άνδρας υπηρετούσε στο Δ΄ ΣΣ στην Ξάνθη και έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή, ενώ χαρακτηρίζεται και ως ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Προηγήθηκε ο θάνατος ενός ηλικιωμένου άνδρα από τον Εχίνο. Ο ορεινός οικισμός μάλιστα της Ξάνθης τέθηκε σε καραντίνα για 14 ημέρες καθώς θεωρήθηκε υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου και οι κάτοικοι έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Μάλιστα, στο χωριό θα υπάρχουν δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα απαραίτητα. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους αναξιοπαθούντες, όπως είπε ο κ. Χουβαρδάς. Στόχος είναι η κατάσταση να περιοριστεί στα κρούσματα που ήδη είχαμε και να μην υπάρξει εξάπλωση.

Η καραντίνα ισχύει για δύο εβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου ενώ παραμένει σε ισχύ ο προσωρινός περιορισμός κατ' οίκον, ενώ τα κρούσματα τα διαχειρίζεται είτε το νοσοκομείο Ξάνθης είτε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. «Το θέμα είναι να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων» τόνισε ο κ. Χουβαρδάς.

 

----------------

Θετικό στον κορονοϊό νεογέννητο από Καστοριά

Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

ΑΘΗΝΑ

Θετικό στον κορονοϊό νοσηλεύεται εδώ και μερικές ημέρες νεογέννητο βρέφος από την Καστοριά, το οποίο γεννήθηκε πριν μια εβδομάδα στο Νοσοκομείο των Γρεβενών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kozanimedia.gr, το μωράκι είναι καλά στην υγεία του, ενώ τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως δε νόσησε στο νοσοκομείο των Γρεβενών, αλλά όταν εξήλθε από αυτό και μετέβη, με τη μητέρα του, στο σπίτι της οικογένειας, στην Καστοριά.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν νοσεί και η μητέρα του μωρού.

Σημειώνεται πως στο νοσοκομείο των Γρεβενών κατευθύνονται για να γεννήσουν εγκυμονούσες από την Καστοριά, λόγω της υπάρχουσας κατάστασης με τον κορονοϊό στην εκεί πόλη, κάτι που προκαλεί προβληματισμό στους φορείς και στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο έχουν ληφθεί και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ενήμερος για το περιστατικό είναι και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, που παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν στο «μέτωπο» του κορονοϊου στην περιοχής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass