Θεοχάρης: Σε ισχύ η γραμμή ενημέρωσης επαγγελματιών τουρισμού

Το «1572» τέθηκε σε λειτουργία για πολίτες, τουρίστες, επιχειρηματίες

Δημοσίευση: 09 Απρ 2020 18:14

ΑΘΗΝΑ

Το 1572 τέθηκε σε λειτουργία από χθες το πρωί με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών γύρω από τον τομέα του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, στην τηλεφωνική γραμμή που δημιούργησε το υπουργείο Τουρισμού, μπορούν να καλούν, πολίτες, τουρίστες, επιχειρηματίες του τουρισμού και εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα, που επιθυμούν να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν υπεύθυνα σχετικά με θέματα, που έχουν προκύψει στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδική ομάδα έμπειρων στελεχών του Υπουργείου Τουρισμού καταγράφει και απαντά στα σχετικά ερωτήματα, ενώ η γραμμή θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Χθες το πρωί μάλιστα ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης βρέθηκε στο γραφείο εξυπηρέτησης και συνομίλησε με τα στελέχη του Υπουργείου που καταγράφουν τα ερωτήματα. Τα περισσότερα προς το παρόν αφορούν τη διάταξη σχετικά με το voucher με την οποία δίνεται η δυνατότητα στις τουριστικές επιχειρήσεις να αποζημιώνουν τους πελάτες τους με την έκδοση voucher 18μηνης διάρκειας.

Τι ισχύει με τις διακοπές του Πάσχα

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ένας καταναλωτής που έχει κλείσει διακοπές (π.χ) για το Πάσχα, αντί επιστροφής χρημάτων, θα λάβει voucher ίσης αξίας, το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει αργότερα σε άλλο ταξίδι -ακόμα και με άλλο προορισμό - μέσω του ίδιου ταξιδιωτικού γραφείου ή της ίδιας τουριστικής επιχείρησης.

Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται πολύ κρίσιμο για την διάσωση των τουριστικών επιχειρήσεων στη χώρα καθώς ελαφρύνει την αλυσίδα πληρωμών και ταυτόχρονα αποτελεί λύση για τους καταναλωτές που είχαν κλείσει εδώ και καιρό τα ταξίδια τους και με αυτό τον τρόπο δε χάνουν τα χρήματά τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass