Φάτε μάτια ψάρια και ...youtube περίδρομο

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2020 22:30

Σάντουιτς, γύροι, σουβλάκια, μακαρονάδες, πίτσες. Σας ανοίξαμε την όρεξη; Μπέργκερ, λουκάνικα, φτερούγες τηγανιτές, αρνί ψητό. Περιμένετε, έχουμε και γλυκό. Ντόνατς, τούρτες, τάρτες, ζαχαρωτά, παγωτά και φυσικά πολύ, μα πολύ πραλίνα σοκολάτας.

Η νέα τρέλα του διαδικτύου αφορά στο φαγητό. Όχι όμως στην εκτέλεση συνταγών αλλά στην κατανάλωσή του. Στην πλατφόρμα του Youtube άτομα απ' όλο τον κόσμο, στήνονται μπροστά σε μια κάμερα και αρχίζουν. Τρώνε, τρώνε, τρώνε. Τόσο που νομίζεις ότι θα σκάσουν. Και το βλέπεις το βίντεο για να δεις μέχρι πού θα φτάσουν.

Όμως δεν μένουν μόνο σ’ αυτό. Ταυτόχρονα επενδύουν αρκετά και στον ήχο. Βάζουν ένα ή και δύο μικρόφωνα για να ακουστεί η παραμικρή λεπτομέρεια. Ο τρόπος που θα βγάλουν το φαγητό από τη σακούλα, πώς θα ξετυλίξουν το χαρτί, η πρώτη δαγκωνιά και φυσικά το μάσημα της τροφής που παίρνει πολύ ώρα. Κι όμως, μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, όμως υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούν μανιωδώς τέτοια βίντεο. Το ένα μετά το άλλο. Είναι χαρακτηριστικό πως «μετρ» τους είδους ανεβάζουν ένα βίντεο που το παρακολουθούν δεκάδες εκατομμύρια κόσμου.

«Το λένε ASMR που σημαίνει, Autonomous Sensory Meridian Response. Για να το πούμε απλά είναι ένα μασάζ για τον εγκέφαλο. Είναι ήχοι που προκαλούν μια περίεργη χαλαρωτική αντίδραση στο σώμα και ίσως γι' αυτό τόσος κόσμος έχει «κολλήσει» με αυτήν την τάση» εξηγεί στην «ΕτΔ» ο Γιάννης Διβράμης, ένας Λαρισαίος που είναι ίσως ο πρώτος από την περιοχή που επιχειρεί κάτι τέτοιο στο διαδίκτυο. Αν μη τι άλλο εκτός από κότσια για τα όποια σχόλια ακουστούν, θέλει και γερό... στομάχι.

«Ένα βάζο πραλίνας σοκολάτας έχει περίπου 750 γραμμάρια. Μιλάμε δηλαδή για 4.000 θερμίδες. Εγώ τρώω σ' ένα βίντεο για παράδειγμα το μισό, δηλαδή περίπου 2.000 θερμίδες. Για να το κάψω όλο αυτό περπατάω τουλάχιστον 4 ώρες».

Και αυτό σε συνθήκες καραντίνας, καθώς σε άλλη περίπτωση σύμφωνα με τον ίδιο χρειάζεται γυμναστήριο και προπόνηση σε άθλημα. «Πρέπει να δουλέψεις με τον μεταβολισμό και τους μυς για να μπορείς να καις το λίπος» μια και οι ποσότητες που καταναλώνονται σε αυτά τα βίντεο είναι αν μη τι άλλο τεράστιες.

«Το μυστικό είναι μια φορά την ημέρα να τρως ένα τέτοιο γιγαντιαίο γεύμα και τα υπόλοιπα γεύματα να είναι μικρά». Πάμε τώρα στα τεχνικά... μυστικά του συστήματος. Χρειάζεσαι σύμφωνα με τον Λαρισαίο Youtuber έναν καλό χώρο με ηχομόνωση. Θέλεις μια κάμερα, ένα μικρόφωνο και φυσικά καλό φωτισμό γιατί όλα θα πάνε στράφι σε διαφορετική περίπτωση.

Όμως για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά; Αναρωτιόμαστε και σκεφτόμαστε φυσικά τα «κλικς» που θα φέρουν αριθμούς και εν συνεχεία έσοδα. Φέρνουν όμως;

«Βασικά στοχεύεις στην παγκόσμια αγορά γι' αυτό και τα βίντεο δεν έχουν ομιλία». Παρά μόνο φαγητό και νοήματα. «Τα έσοδα έρχονται με κάποιους τρόπους. Ο ένας είναι το adSense από την google. Ο δεύτερος τρόπος είναι να πουλάς αντικείμενα ακόμα και δικά σου κι ένας άλλος είναι με χορηγούς». Όλα αυτά βέβαια εφόσον κάποιος φτάσει σε... επαγγελματικό επίπεδο, αν μπορεί να χαρακτηριστεί τέτοιο. Και για να φτάσει κάποιος μέχρι εκεί, πρέπει να φάει πολλά, μα πάρα πολλά... καρβέλια.

Καλή όρεξη σε αυτούς και καλή θέαση στους υπόλοιπους.

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass