Πλήρης προστασία εργαζομένων με μεγαλύτερη ελάφρυνση επιχειρήσεων

Προβλέπονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, λέει η Εφη Αχτσιόγλου

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2020 19:23

ΑΘΗΝΑ
«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Οι διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης είναι ικανές να το καλύψουν και το υπερβαίνουν.

Προβλέπει δημοσιονομική παρέμβαση 13,4 δισ. με διαθέσιμες πηγές τουλάχιστον 24,2 δισ. ευρώ, όπως επιβεβαίωσε προχθές ο κ. Σταϊκούρας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον ρ/σ “ΣΚΑΪ 100,3”.
Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «ο κ. Σταϊκούρας έκανε και μία αποκάλυψη, ότι στους 10 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ τα ταμειακά διαθέσιμα που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν κατά 11 δισ. ευρώ. Θα πρέπει να εξηγηθεί στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συνέβη και το μαξιλάρι ασφαλείας μειώθηκε μέσα σε 10 μήνες κατά 11 δισ.». Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει συμπεριλάβει τη μείωση των εσόδων, με βάση όσα η κυβέρνηση έχει πει τους τελευταίους μήνες» και πρόσθεσε ότι «τα μέτρα που προτείνουμε δεν είναι χρήματα που ξοδεύονται σε μία “μαύρη τρύπα”, έχουν τη λογική της κινητοποίησης της αγοράς, της στήριξης της προσφοράς, της ζήτησης και της κατανάλωσης, της στήριξης των μισθών των εργαζομένων και της λειτουργίας των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων και του τουρισμού».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε, «προτείνει ένα πακέτο μέτρων μεγαλύτερο από αυτό που πραγματικά υλοποιεί η κυβέρνηση. Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο ποσοτικό αλλά και ποιοτικό. Η κυβέρνηση στα εργασιακά επιδοτεί την εκ περιτροπής εργασία και την οριζόντια μείωση των μισθών κατά 20%. Τα μέτρα της δεν στηρίζουν ούτε το εισόδημα του εργαζόμενου ούτε τον εργοδότη. Η κυβέρνηση, σε όλη την Ευρώπη, είναι η μόνη που έχει εφεύρει νέα εργαλεία ελαστικοποίησης της εργασίας με αφορμή την πανδημία, την αναστολή συμβάσεων -που ουσιαστικά είναι ανεργία με ένα επίδομα 530 ευρώ- και τη νέα εκ περιτροπής εργασία». Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η στήριξη της εργασίας, με την επιδότηση μισθών και ασφαλιστικών εισφορών που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί «να διαφυλάξει την καταβολή των μισθών στο 100% και να ευνοηθούν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις».

 

47 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθού και θέμα της τη συμπερίληψη εργαζομένων στον δημόσιο τομέα υγείας στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Οι βουλευτές επισημαίνουν πως ενώ ορθώς προβλέφθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς το υγειονομικό και λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ, ωστόσο εξαιρέθηκαν αναιτιολόγητα από την παροχή του ανωτέρω έκτακτου επιδόματος οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες σε πληθώρα εποπτευόμενων φορέων του Υπ. Υγείας όπως το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε, ΚΕ.Θ.Ε.Α, Ο.ΚΑ.ΝΑ, καθώς και οι ΑμΚΕ που υλοποιούν το Πρόγραμμα «Ψυχαργώς», που ανήκουν οργανικά στο ευρύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Ρωτούν, λοιπόν, τον Υπουργό: Τι σκοπεύει να πράξει για την επανόρθωση του αδικαιολόγητου αποκλεισμού των παραπάνω εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass