Η Ελλάδα δεν νομιμοποιεί την τουρκική παραβατικότητα

*ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ *ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΑΪΑΤ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2020 9:04

ΑΘΗΝΑ
Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε στην Τουρκία το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη νέα επίθεση

της γειτονικής χώρας που καλούσε την Ελλάδα να σταματήσει τη «βαρβαρότητα» και «να σεβαστεί τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζει και να μην τους επαναπροωθεί».
Υπενθυμίζουμε ότι, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι είχε πει: «Επίσης, αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι το Λίκνο του (υποτιθέμενου) πολιτισμού, πρέπει να σέβονται εκείνους που έχουν άλλη γλώσσα και άλλη θρησκεία» λέει και καλεί τη χώρα μας να εγκαταλείψει τη λογική του «ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου».
Η ανακοίνωση του ελληνικού  ΥΠΕΞ, αναφέρει:
Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση. Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στον διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στη νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας.

ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΪΑΤ
Εν τω μεταξύ με ασυνήθιστη οργή και γλώσσα που δεν θυμίζει διπλωματική, αντέδρασε η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, στις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ στο Mega για τα ελληνοτουρκικά. Ο κ. Πάιατ είχε δηλώσει ότι από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας νικητής θα βγει μόνο η Ρωσία.
Η ρωσική πρεσβεία με μια ασυνήθιστα σκληρή διπλωματική γλώσσα μιλά σε ανακοίνωση που εξέδωσε για ανοησίες και απαράδεκτο ύφος του Αμερικανού διπλωμάτη που... προφανώς όπως υπογραμμίζει «απέκτησε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρει:
«Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του στο MEGA TV ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία. Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία ήταν και παραμένει ο παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή».
Ο Αμερικανός πρέσβης μιλώντας νωρίτερα στο MEGA είχε μιλήσει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είχε στηλιτεύει την προκλητική στάση της Άγκυρας σε θάλασσα και ξηρά και είχε προειδοποιησει: «Αν θα υπήρχε οποιαδήποτε κλιμάκωση, οι μόνοι που θα επωφελούντο από αυτή, θα ήταν οι αντίπαλοί μας. Ο νικητής θα είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι αυτοί που αντιτίθενται την ευρωατλαντική κοινότητα με τις αξίες και τις αρχές από αυτή και οι θεσμοί της αντιπροσωπεύει».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass