ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ:

Ρεαλιστική η μείωση εισφορών και φόρων με το Ταμείο Ανάκαμψης

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2020 18:40

ΑΘΗΝΑ
Για δημιουργία ενός έμμεσου δημοσιονομικού χώρου από το Ταμείο Ανάκαμψης που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που καθιστά ρεαλιστική τη μείωση εισφορών και φόρων, μίλησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Δήλωσε ότι η όποια μείωση θα παρουσιαστεί στον προϋπολογισμό του 2021.
Ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ για το Ταμείο Ανάκαμψης έκανε λόγο για μια «βοήθεια μεγάλου μεγέθους που θα λάβει η χώρα την επόμενη 3ετία, 4ετία, η οποία θα δημιουργήσει τη δυνατότητα να υπάρξουν περαιτέρω μέτρα στήριξης». Δήλωσε «πολύ αισιόδοξος για το 2021» αν και επανέλαβε ότι η τρέχουσα χρονιά «θα είναι δύσκολη».
Αφού διευκρίνισε ότι ακόμα δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για τις συνέπειες από την πανδημία στην «βαριά βιομηχανία» της χώρας, είπε ότι «τα πράγματα βελτιώνονται κάθε ημέρα. Βλέπουμε κάποια ξενοδοχεία ότι είναι έτοιμα να ανοίξουν, αλλά και κάποιες χώρες που νομίζαμε ότι θα είναι κλειστές, να βγαίνουν από τον κορονοϊό. Πρόκειται για δυναμική εικόνα», εκτίμησε.
Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα λόγω της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει αποκτήσει θετική δημοσιότητα και εξήγησε ότι οι μήνες Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος είναι το 60% της τουριστικής σεζόν «Είναι όλα ανοικτά που θα φτάσει φέτος η τουριστική σεζόν. Είναι διαφορετικό να φτάσουμε στο 30% των αφίξεων σε σχέση με πέρυσι και άλλο στο 50%» υπογράμμισε και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη μείωση του ΦΠΑ, την αναστολή των επιταγών, αλλά και ρυθμίσεις.
Να σημειωθεί δε ότι μετά από συνάντηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, για το θέμα των πυροδανείων, έγινε γνωστό ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου η κυβέρνηση θα έχει καταθέσει στη Βουλή τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν λάβει πυροδάνειο να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1