ΚΙΝΑΛ: Τότε έκαναν πως δεν άκουγαν και τώρα κάνουν πως δεν θυμούνται

Απειλεί με μήνυση τον Παπαγγελόπουλο ο Καμμένος -Αρνήθηκε παρανόμως να προσέλθει στην προανακριτική για τη Novartis ο Σαμαράς, λέει ο Τσοβόλας

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2020 12:05

ΑΘΗΝΑ

«Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Novartis και οι επίσημες ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών,

πιστοποίησαν με επίσημο και αδιάψευστο τρόπο την σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιμονή σε μεθοδεύσεις και λαθροχειρίες, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εκθέτουν περαιτέρω τους σκευωρούς», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, σε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και το παραδικαστικό κύκλωμα που εμφανίζεται.
Το Κίνημα Αλλαγής υπενθυμίζει σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τις συγκεκριμένες προτάσεις που διατύπωσε η Φώφη Γεννηματά στις 21.2. 2018 στη Βουλή, κατά την συζήτηση για την σύσταση Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε αναφέρει: «Υπόθεση NOVARTIS: Σκάνδαλο ή σκευωρία; Δεν υπάρχει αυτό το δίλημμα. Ισχύουν και τα δύο. Υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης. Υπάρχει σκευωρία της κυβέρνησης με την ολοφάνερη επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων. Το σκάνδαλο Novartis έχει όντως πληρωθεί πολύ ακριβά από τους Έλληνες. Πρέπει να ερευνηθεί λοιπόν σε βάθος από την Δικαιοσύνη, στις πραγματικές του διαστάσεις. Θα πρέπει να τεκμηριωθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση, η συγκεκριμένη ευθύνη της εταιρείας Novartis. Και να αναληφθούν όλες οι νομικές ενέργειες σε βάρος της εταιρείας, ώστε να εξασφαλιστεί η αποζημίωση του Δημόσιου.
Η ελληνική Δικαιοσύνη, με βασικές διαδικασίες και δυνατότητες, με τις οποίες εμείς την εξοπλίσαμε, μπορεί να συνεργαστεί με τις διεθνείς αρχές για να αποκαλύψει τις πρακτικές της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, τις υπόγειες συναλλαγές και την διαφθορά που συνδέονται με αυτές. Επίσης, επειδή πρέπει, εκτός από την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, να δούμε επί της ουσίας το θέμα σε ό,τι αφορά στον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης καταθέτω σήμερα δύο συγκεκριμένες προτάσεις:
1ον. Καλώ τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον υπουργό Υγείας, όπως έχουν δικαίωμα από το νόμο, αλλά και υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό, να ζητήσουν αμέσως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά φαρμάκου και να υποδείξει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία. Όποιος εφαρμόζει τις αντι-ανταγωνιστικές συμπεριφορές για τις οποίες βοά όλη η αγορά, να υποστεί τις αυστηρές κυρώσεις και να πληρώσει τα υψηλά πρόστιμα που επιβάλλονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, πχ για το θέμα της διανομής του Τύπου. Αναρωτιέμαι, η υγεία και η φαρμακευτική δαπάνη είναι μικρότερης σημασίας ζήτημα για την κυβέρνηση;
2ον. Παράλληλα με την έρευνα για το χθες, πρέπει να δούμε μπροστά, να προετοιμαστούμε για το μέλλον, γι’ αυτό κατέθεσα σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, πρόταση σύμφωνα με το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής, για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει την αγορά φαρμάκου και τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδαs, από σήμερα και για την επόμενη δεκαετία, με ειδική αναφορά στην προστασία, επιτέλους, της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, που επίσης πλήττεται από τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών κολοσσών.

ΤΣΟΒΟΛΑΣ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ
Από την –πλευρά του ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με αφορμή συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επισήμανε ότι ο τελευταίος «παρανόμως περιφρόνησε τους κοινοβουλευτικούς και δικαστικούς θεσμούς και αρνήθηκε να προσέλθει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει την υπόθεση της Novartis».
Συγκεκριμένα, η δήλωση του κ. Τσοβόλα έχει ως εξής: «Στην συνέντευξη που έδωσε χθες στα «Νέα» ο κ. Σαμαράς, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ετράπη σε φυγή από την Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή. Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια ο κ. Σαμαράς. Γιατί αυτός, ενώ είναι μηνυτής κατά του Παπαγγελόπουλου και σύμφωνα με τον νόμο θα έπρεπε να κληθεί και να προσέλθει να καταθέσει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ετράπη σε φυγή, παρότι κατ’ επανάληψη το ζήτησε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Περιφρονώντας όμως τους κοινοβουλευτικούς και δικαστικούς θεσμούς, ο κ. Σαμαράς παρανόμως αρνήθηκε να προσέλθει. Μάλιστα όταν περάτωσε το έργο της η Επιτροπή, κατά τρόπο αντιδημοκρατικό και προσβλητικό για τους θεσμούς, αποφεύγοντας τη βάσανο των ερωτήσεων των μελών της Επιτροπής, προσέφυγε σε μονόλογο με συνέντευξη στα «ΝΕΑ» αποδεικνύοντας ότι αυτά τα αβάσιμα που έχει περιλάβει στη μήνυσή του, δεν αντέχουν στον δικαστικό έλεγχο.
Γνωρίζει ασφαλώς ο κ. Σαμαράς, ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ως ύποπτος σύμφωνα με τον νόμο θα μπορούσε να μην εμφανισθεί καθόλου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή και να στείλει σε αυτή μόνο γραπτές εξηγήσεις. Από δημοκρατική όμως ευαισθησία και επειδή δεν φοβάται αυτά τα αόριστα, αβάσιμα και αναπόδεικτα που του αποδίδει, εμφανίστηκε στην Επιτροπή και επί πέντε ημέρες αντέκρουε με επιχειρήματα την άθλια σκευωρία, δεχόμενος και πολλές ερωτήσεις από τους Βουλευτές της ΝΔ. Θα μου πείτε ότι όλα αυτά είναι για την ΝΔ και τον κ. Σαμαρά ψιλά γράμματα. Η δημοκρατία, η νομιμότητα, η υποχρέωση του μηνυτή και τα δικαιώματα του υπόπτου δεν τους ενδιαφέρουν. Η παραπληροφόρηση του λαού είναι ο στόχος τους».

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Εν τω μεταξύ προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προαναγγέλλει με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι τα όσα είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για τις εντολές συλλήψεων δημοσιογράφων, είναι ψευδή. Ο πρώην υπουργός μάλιστα, φαίνεται ότι έχει... παρεξηγηθεί για τον τρόπο με τον οποίο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στη σύζυγό του, Έλενα Τζούλη και του ζητάει το λόγο.
Η πλήρης δήλωση του πρώην υπουργού Αμυνας και κυβερνητικού εταίρου, ακολουθεί: «Μετά τη δημοσιοποίηση μιας από τις πολλές – προφανώς – θερμές συνομιλίες των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου με τον άλλοτε «αγαπημένο» τους υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εάν ο τελευταίος δεν διαψεύσει ρητά, αφενός την συνομιλία τους, αφετέρου τα όσα ψευδώς φέρεται να διηγήθηκε για προφανείς λόγους συναλλαγής, και οι πλέον αφελείς πλέον αντιλαμβάνονται την σχέση διαπλοκής που είχαν τα παραπάνω πρόσωπα μεταξύ τους, τα οποία ενημερώνονταν αναρμοδίως και υπογείως για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, και μάλιστα για υπόθεση που αφορούσε στα ανήλικα παιδιά μου.

Όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για εμένα και την σύζυγό μου, με πρωτοφανές αγοραίο ύφος και για γνωστό εισαγγελικό λειτουργό από ό,τι φαίνεται εν αγνοία του και τον οποίο φέρεται να ενέπλεξε για να προσδώσει προφανώς αληθοφάνεια στη δυνατότητα των παρεμβάσεών του στη Δικαιοσύνη, υπέρ των στελεχών των «Παραπολιτικών» και όχι μόνον, δεν είναι απλώς ψευδή, συκοφαντικά και φράσεις του υποκόσμου, αλλά αποδεικνύουν τον παρασκηνιακό τρόπο, με τον οποίο εκτελούσε τα καθήκοντά του εν αγνοία μάλιστα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Θέλω να πιστεύω ότι οι μυστικές συνομιλίες των «κατασκόπων» δεν επεκτείνονταν και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις όπως το Νoor1. Ας λύσουν μεταξύ τους τα χρέη και τα υπόλοιπα, εάν υπάρχουν. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποχρεούται να διαψεύσει όσα ψεύδη φέρεται να ισχυρίστηκε και να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη. Την απάντηση οφείλει να την δίνει στον ελληνικό λαό και όχι στο κανάλι Mega και τους μετόχους του. Σε ό,τι με αφορά, ηθικά δεν τον απαλλάσσει ότι προφανώς έλαβε χώρα μία ακόμη παράνομη υποκλοπή. Εάν δεν το κάνει, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη η οποία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και είναι ανεξάρτητη».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass