Προσωρινή ανακωχή στο ΚΙΝΑΛ

Τι δήλωσε η Γεννηματά στην ΚΟ - Επιμένουν στις απόψεις τους ΓΑΠ-Καστανίδης

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2020 9:43

ΑΘΗΝΑ
Την επιλογή του να απέχει από την προχθεσινή ψηφοφορία στη βουλή και να σπάσει τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ υπερασπίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και στο τελεσίγραφο της Φώφης Γεννηματά πως όποιος διαφοροποιείται στο εξής θα διαγράφεται απάντησε:


«Άν νομίζετε ότι πρέπει να με διαγράψετε, διαγράψτε με». Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου απάντησε επίσης και στα όσα του χρέωσε η κα Γεννηματά και υποστήριξε ότι κατά τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα «αναχρονιστικό» και «παλαιοκομμουνιστικό».
Είχε προηγηθεί το τελεσίγραφο της Φώφης Γεννηματά πως «όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας».
Μάλιστα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συνόδευσε την απειλή της με σκληρή κριτική προς τον πρώην πρωθυπουργό και τον Χάρη Καστανίδη λέγοντας ότι η στάση τους εξυπηρετεί τους πολιτικούς αντιπάλους του ΚΙΝΑΛ καθώς «τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν τη στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Μάλιστα η κα Γεννηματά χρέωσε στους κ.κ. Παπανδρέου και Καστανίδη «λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον» προσθέτοντας ότι «αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους».
Το κλίμα της συνεδρίασης ήταν φορτισμένο καθώς μεταξύ των βουλευτών υπάρχουν εντελώς διαφορετικές εκτιμήσεις για τους χειρισμούς της κας Γεννηματά. Ορισμένοι βουλευτές θέλουν τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τη Νάντια Γιαννακοπούλου που ζήτησε επί πίνακι το κεφάλι του κ. Παπανδρέου. «Μπορούμε να συνυπάρχουμε και να συμπορευόμαστε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στο ίδιο κόμμα, μετά τα χθεσινοβραδινά στη Βουλή; Φρονώ πως όχι» τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου όσο και στη Φώφη Γεννηματά για την «επιστροφή» του πρώην πρωθυπουργού στο ΚΙΝΑΛ.
Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου προσπάθησε να ρίξει τους τόνους επισημαίνοντας, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ δεν είναι πειθαρχικό όργανο.
Από την πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τάχθηκε κατά της διαγραφής Παπανδρέου και Καστανίδη αν και χαρακτήρισε πολιτικά ανέντιμη τη στάση τους. Ωστόσο επεσήμανε πως το πρόβλημα του ΚΙΝΑΛ είναι ο συλλογικός του πολιτικός προσανατολισμός που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στο συνέδριο.
*Ο Χάρης Καστανίδης που συμμετείχε στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης εξαιτίας της επιστροφής του στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες διέψευσε πως είχε αποδεχθεί την απόφαση του συντονιστικού οργάνου του κόμματος και τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσουμε να ταυτιζόμαστε με τη ΝΔ».
Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά επέμεινε πως «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Η απόφαση για αυτόνομη πορεία είναι ξεκάθαρη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1