Ξύλο στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς

Δημοτικός σύμβουλος «μαινόμενος» πιάστηκε στα χέρια με γονείς

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2020 9:25

Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρει το τοπικό ΜΜΕ GRTimes, τα αίματα άναψαν στη διάρκεια διαμαρτυρίας γονέων για τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα κάποιοι να πιαστούν στα χέρια. Οι γονείς που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, αρχικώς έξω από το Δημαρχείο, επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ούτως ώστε να καταθέσουν σχετικό ψήφισμα.
Τότε, τους απαγόρευσαν την είσοδο και μάλιστα, ένας δημοτικός σύμβουλος βγήκε «μαινόμενος» και πιάστηκε στα χέρια με γονείς. Οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από την αίθουσα. Η αστυνομία προχώρησε σε συστάσεις και ζήτησε να αποχωρήσουν οι διαμαρτυρόμενοι από την εξώπορτα του δημοτικού συμβουλίου, λόγω κορονοϊού. Αξίζει να σημειωθεί, πως ενώ επιτράπηκε σε δύο μέλη της επιτροπής των γονέων να μπουν μέσα στην αίθουσα, απαγόρευσαν την είσοδο στους ελάχιστους δημοσιογράφους που ήταν στο σημείο, λόγω Covid.
Η Καλαμαριά είναι πυκνοκατοικημένη περιοχή και ομώνυμος Δήμος στο νοτιοανατολικό τμήμα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης με πληθυσμό 91.518 κατοίκους και έκταση 7.200 στρέμματα.
Τα τελευταία χρόνια η Καλαμαριά αντιμετωπίζει προβλήματα με την εκπαιδευτική υποδομή της. Παρατηρείται μέτρια κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών σε κτίρια και αύλειους χώρους, λόγω της οικιστικής πίεσης και της ραγδαίας πληθυσμιακής αύξησης που εντείνουν το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Επίσης παρατηρούνται προβλήματα στις υπάρχουσες σχολικές υποδομές. Στην Καλαμαριά, υπάρχουν εφτά γενικά λύκεια και ένα επαγγελματικό. Γυμνάσια υπάρχουν δέκα.
Το κτίριο του παλαιού νοσοκομείου Παναγία στη Νέα Κρήνη Καλαμαριάς έκλεισε το 2013 και έτσι εγκαταλείφθηκε και ερήμωσε. Οι εσωτερικοί χώροι μένοντας αφύλακτοι έγιναν βορά στο πλιάτσικο, οι υποδομές λεηλατήθηκαν και σήμερα το κτίριο έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, εγκυμονώντας κινδύνους τόσο για τη σωματική ασφάλεια των ανθρώπων όσο και τη δημόσια υγεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass