Κίνητρα για υποδομές φόρτισης

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: 500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2020 12:40

ΑΘΗΝΑ
Σημαντικά κίνητρα για την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα ανακοινώθηκαν, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της εταιρίας BLINK Charging Hellas, στο Ζάππειο, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, παρουσία των υπουργών Υποδομών Κ. Καραμανλή, Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και ΥΠΕΝ, Κωστή Χατζηδάκη.


Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, περιγράφοντας τα κίνητρα για την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης ανέφερε: «Mέσω της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» επιδοτούμε με 500 ευρώ την αγορά έξυπνων οικιακών φορτιστών από πολίτες». Και πρόσθεσε: «Δίνουμε επίσης σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρείες για την εγκατάσταση φορτιστών, μέσω παροχής έκπτωσης δαπάνης και θεωρούμε το κόστος φόρτισης για τους εταιρικούς στόλους ως έξοδο, μειώνοντας έτσι τον φόρο που καταβάλλει η εταιρεία». Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, «ενδιαφερόμαστε πρωτίστως για την παραγωγική και αναπτυξιακή διάσταση της ηλεκτροκίνησης, μέσω της παροχής σημαντικών αναπτυξιακών-φορολογικών κινήτρων δηλαδή εκπτώσεις φόρων, επιδοτήσεις, μείωση εργοδοτικών εισφορών στις λιγνιτικές περιοχές». «Στόχος μα είναι η παραγωγή φορτιστών, μπαταριών - ακόμα και ηλεκτροκίνητων οχημάτων κάποια στιγμή στο μέλλον, γιατί όχι; - στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας στις περιοχές αυτές και να τις καταστήσουμε πόλους ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
Όπως έκανε γνωστό ο ΥΠΕΝ, αναπτύσσεται ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς της ηλεκτροκίνησης, με σαφή τον ρόλο του ΔΕΔΔΗΕ και των υπόλοιπων φορέων. Προτεραιότητα δίνεται σε πλατείες, λιμάνια, αεροδρόμια, ενώ έως το τέλος του 2021 οι εθνικές οδοί, οι βασικοί οδικοί άξονες της χώρας θα έχουν καλυφθεί πλήρως από φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Σημειώνεται, σύμφωνα πάντα με τον κ. Χατζηδάκη, ότι «οι εταιρείες εισαγωγής αυτοκίνητων έχουν δεσμευθεί να λειτουργήσουν άμεσα 1.200 σημεία φόρτισης, οι δε Δήμοι υποχρεούνται να χωροθετήσουν σημεία για τους φορτιστές μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους». Επιπλέον, ο υπουργός υπογράμμισε ότι για τα νέα κτίρια προβλέπεται υποχρέωση τοποθέτησης φορτιστών από το 2021 κι έπειτα, ενώ για τα παλιά θα ακολουθηθεί μοντέλο παρόμοιο με αυτό που ισχύει για το φυσικό αέριο, δεν θα χρειάζεται δηλαδή απόφαση της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass