«Δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερο καθολικό lockdown»

Δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2020 13:06

ΑΘΗΝΑ
Με τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Αρμιν Λάσετ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.


Οι κ. Μητσοτάκης και Λάσετ συζήτησαν τα σημαντικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, τα οποία στοχεύουν στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την οικονομική ανάκαμψη στην Ε.Ε., που επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού. Συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, εστιάζοντας στα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης σε ό,τι αφορά τις γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του τόνισε πως δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερο καθολικό lockdown.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις της πανδημίας και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την έγκαιρη αντιμετώπισή της, αλλά και στις πρόνοιες που έχουν ληφθεί για τη σταδιακή επανεκκίνηση του τουρισμού με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια όλων. Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη και υποδέχεται ήδη, εδώ και αρκετό καιρό, τους Γερμανούς επισκέπτες, λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης και προστασίας.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μεταναστευτικό, όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης από όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό ζήτημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη στα ανατολικά σύνορά τους.
Συζητήθηκε, επίσης, το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο πλαίσιο του υπό εκπόνηση σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ευρωπαϊκή απάντηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η πρόσφατη απόφαση της τουρκικής ηγεσίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί μια προκλητική ενέργεια, γεγονός που, όπως τονίστηκε, έχει ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο και στη γερμανική κοινή γνώμη.
Από γερμανικής πλευράς συμμετείχαν οι κ. Ernst Reichel, πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Joachim Stamp, αναπληρωτής υπουργός για θέματα Μετανάστευσης, Μark Speich, υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ομοσπονδιακές και ευρωπαϊκές υποθέσεις, και Christian Wiermer, κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass