Yποπτες πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη, Σάμο

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2020 14:00

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Το ενδεχόμενο οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών στην περιοχή του Έβρου εξετάζουν οι Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες.


Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και σε συνεννόηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, ενεργοποιήθηκε μεικτό κλιμάκιο, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αν. Μακεδονίας & Θράκης, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο οποίος επεσήμανε ότι το τελευταίο 48ωρο εκδηλώθηκαν 15 δασικές πυρκαγιές στην περιφερειακή ενότητα του Έβρου και συγκεκριμένα στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.
Μάλιστα, όπως εξηγεί, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών ο αριθμός αυτός των πυρκαγιών είναι πρωτόγνωρος σε σχέση με τα κλιματικά δεδομένα της εποχής.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Έβρου και Αντιπεριφερειάρχη του Νομού, Δημήτρη Πέτροβιτς, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο εμπρηστικών προθέσεων πίσω από τις ταυτόχρονες φωτιές των τελευταίων ημερών.
«Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι σε δέκα ημέρες είχαμε εννέα μέτωπα φωτιάς εδώ στην περιοχή του Έβρου. Έχουμε πει επανειλημμένως ότι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι δύο μήνες που έχουμε την εμφάνιση πυρκαγιών εδώ στην περιοχή μας. Εντούτοις, φέτος, το πράγμα έχει ξεφύγει» δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς.

 

ΣΤΗ ΣΑΜΟ
Στο μεταξύ υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε τη νύχτα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, η πυρκαγιά κοντά στο ΚΥΤ της Σάμου. Ωστόσο παραμένουν κάποια οχήματα στην περιοχή για τυχόν αναζωπύρωση, καθώς έχουν αρχίσει άνεμοι.
Όσον αφορά τα αίτια, εξετάζεται η εκδοχή του εμπρησμού, γι’ αυτό προσήχθησαν από την αστυνομία συνολικά 13 νεαροί αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 10 αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των άλλων τριών, αλλά εκτιμάται ότι και αυτοί θα αφεθούν ελεύθεροι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass