Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2020 12:43

Ψήφος από κινητό εφεξής στη Βουλή

ΑΘΗΝΑ
Εξ αποστάσεως θα γίνονται πλέον όλες οι ονομαστικές ψηφοφορίες, μέσων μίας ειδικής πλατφόρμας της Βουλής στην οποία θα συνδέονται οι βουλευτές είτε από το κινητό τους είτε από το κομπιούτερ τους και θα ψηφίζουν από οπουδήποτε βρίσκονται.


Αυτό αποφάσισε ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ώστε να αποτραπεί ο συνωστισμός βουλευτών και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η πανδημία του Covid-19.
«Η κατάσταση έχει χειροτερέψει και τα πράγματα πλέον σοβαρεύουν με τον κορονοϊό. Διαπιστώθηκε ότι το σύστημα που εφαρμόσαμε, της σταδιακής προσέλευσης, ανά 20 λεπτά να ψηφίζουν 60 βουλευτές στις ονομαστικές ψηφοφορίες, δεν λειτούργησε. Στην τελευταία ψηφοφορία μέσα σε ενάμιση λεπτό ψήφισαν 140 βουλευτές», ανάφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, διευκρίνισε ότι η ειδική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη περίπου σε δύο εβδομάδες, καθώς μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ασφαλούς ταυτοποίησης του βουλευτή χρήστη.
Την πρόταση για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία είχαν προτείνει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και στη Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίστηκε να τεθεί σε λειτουργία ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά πιο εύχρηστο για τον βουλευτή.

 

Διακοπή της δίκης για τον θάνατο της Μελίνας

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Για την επόμενη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου διακόπηκε η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς του 2015, ύστερα από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Η διακοπή της δίκης και σε καμία περίπτωση αναβολή, όπως δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης αναισθησιολόγου, οφείλεται στο ότι δήλωσαν κώλυμα δύο δικαστές, οι οποίοι αναπληρώνονται από έναν τρίτο δικαστή, ο οποίος δεν είχε πιθανά λάβει γνώση της υπόθεσης.
Η απόφαση για διακοπή της υπόθεσης προκάλεσε αναστάτωση στην οικογένεια Παρασκάκη που βρισκόταν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

 

Δύο συλλήψεις στην Ελλάδα, ευρωπαϊκής σπείρας διακίνησης κοκαΐνης

ΑΘΗΝΑ
Είκοσι συλλήψεις, εκ των οποίων δύο στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν σε διεθνή αστυνομική επιχείρηση υπό τον συντονισμό της Europol και της Eurojust, για την εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην Ευρώπη. Στην επιχείρηση αυτή συνελήφθησαν συνολικά 20 άτομα, ενώ κατά τη διάρκεια της πενταετούς έρευνας είχαν συλληφθεί ακόμα 84 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, έχουν κατασχεθεί πάνω από 3,8 τόνοι κοκαΐνης και περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
Οι αστυνομικές έρευνες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2015 από τις ιταλικές Αρχές και επεκτάθηκαν σε εννέα ακόμα χώρες. Ειδικότερα σε Γερμανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Αλβανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Από την Ελλάδα συμμετείχε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, η οποία συνέλαβε δύο Αλβανούς, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε βάρος του ενός εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ιταλικών Αρχών, σύμφωνα με το όποιο ήταν επιφορτισμένος με τον συντονισμό των μεταφορών των ναρκωτικών της εγκληματικής οργάνωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass