×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/270558

Μεγάλες ζημιές από τις βροχές

Σε νησιά του Ιονίου και Φθιώτιδα - Κομμένο το σιδηροδρομικό δίκτυο - Μάχη για την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μακρακώμης Φθιώτιδας

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2020 9:00

ΑΘΗΝΑ
Δύσκολη νύχτα πέρασε η Φθιώτιδα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός, προκαλώντας αρκετά προβλήματα.


Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες έγιναν περισσότεροι από 60 απεγκλωβισμοί ατόμων κυρίως στο Λιανοκλάδι και την ευρύτερη περιοχή, είτε από σπίτια, είτε από αυτοκίνητα.  Το ευτύχημα είναι ότι δεν είχαμε  απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Οι καταστροφές πολλές, με τους χειμάρους να περνούν μέσα από χωριά και κεντρικούς δρόμους. Πλημμύρισαν σπίτια, καταστράφηκαν καλλιέργειες στον κάμπο του Σπερχειού, κοπήκαν δρόμοι. Εκατοντάδες οι κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΠΥ για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας.
Ακόμα και μέσα στη Λαμία εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα, όπως αργά το βράδυ της Παρασκευής στον δρόμο για το νοσοκομείο.
Ακολουθούν οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί:
- Η κυκλοφορία μέχρι στιγμής έχει διακοπεί στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου (στο Παλιούρι)
- Στον δρόμο προς Λαμίας Μοσχοχωρίου (στο Κόμμα)
- Στον δρόμο Λαμίας - Φραντζή (Φραντζόμυλο)
- Στον δρόμο Λαμία - Κομποτάδες - Κωσταλέξι
- Στον παράδρομο της εθνικής οδού από την Ανθήλη μέχρι τις Θερμοπύλες.

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ-ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που προκάλεσε η κακοκαιρία Ιανός σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Καρδίτσα.
Εν τω μεταξύ πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο λόγω της κακοκαιρίας Ιανός.
Σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει ότι διακόπτονται τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη και πως γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, σημειώνοντας ότι μέχρι να λυθεί το πρόβλημα θα υπάρχουν λεωφορεία από το Λιανοκλάδι μέχρι τη Λάρισα.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, η σιδηροδρομική υποδομή έχει υποστεί σοβαρές ζημίες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην κεντρική Στερεά και Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Ο διαχειριστής υποδομής ΟΣΕ επιχειρεί με συνεργεία στα προβληματικά σημεία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης  και παραμένει εν ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, η οποία εδόθη προφορικά αργά το βράδυ της Παρασκευής. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες, οι οποίοι έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν με τραίνο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενεργοποιεί λεωφοριακή σύνδεση μεταξύ Λιανοκλαδίου και Λάρισας, παρακάμπτοντας τα απροσπέλαστα  σημεία της υποδομής.

 

ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας του Μεσογειακού κυκλώνα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Με εντολή του πρωθυπουργού μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.
Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρώτο μέλημα των προσπαθειών είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε όσους χάθηκαν.
* Με εντολή του Αλέξη Τσίπρα κατευθύνεται προς τις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές. Το κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα πάει στην Καρδίτσα αποτελείται από τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, τον τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη, τον τομεάρχη Υποδομών Νίκο Παππά και την αναπληρώτρια τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη υπεύθυνη για την Πολιτική Προστασία, Χαρά Καφαντάρη.

 

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η εν λόγω κήρυξη γίνεται για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 18-09-2020 στις παραπάνω περιοχές, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και κατολισθήσεων.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για τέσσερις (4) μήνες, μέχρι τη 18η Ιανουαρίου 2021.

Gallery άρθρου

{gallery}270558{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass