ΚΑΠ: Εξαίρεση μικροκαλλιεργητών από φιλοπεριβαλλοντικές απαιτήσεις

ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΗ Η ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2020 9:40

Στις 4.22 τα ξημερώματα της Τετάρτης βγήκε τελικά ο «λευκός καπνός» στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από ένα διήμερο έντονων διαβουλεύσεων για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της περιόδου 2022-2027.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα κράτη-μέλη συμφώνησαν η νέα ΚΑΠ να εξυπηρετεί τις περιβαλλοντικές φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διασφαλίζοντας παράλληλα τη δυνατότητα για μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο επίτευξης των περιβαλλοντικών στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο τελικό κείμενο συμπεριελήφθη επίσης και η εξαίρεση των μικροκαλλιεργητών από τις υψηλές φιλοπεριβαλλοντικές απαιτήσεις που θέτει η Ένωση. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχόλησε έντονα τα κράτη-μέλη κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και αφορά ιδιαιτέρως τη χώρα μας λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της ελληνικής γεωργίας.
Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο πηγές από το ΥΠΑΑΤ, «οι θέσεις που έθεσε η χώρα μας καθόλη τη διάρκεια της πολύμηνης διαπραγμάτευσης δια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, έγιναν αποδεκτές από την Ένωση».
Τέλος, η διαπραγμάτευση των τελικών προτάσεων που διατυπώθηκαν στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass