Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2020 9:42

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ:
Πρόσληψη 160 οπλιτών στις Ειδικές Δυνάμεις
ΑΘΗΝΑ
Αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, με την οποία προκηρύσσονται 160 θέσεις οπλιτών και εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Ε∆) για ανακατάταξη ή επανακατάταξη στον Στρατό Ξηράς. Αφορά βραχεία περίοδο

τριών ετών µε δυνατότητα παράτασης 3 ετών, οι οποίες έχουν εγκριθεί για το έτος 2020.
Οι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή επανακατάταξή τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 13 Νοεμβρίου (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα).
Oι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα πρέπει να µην έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα µε τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας (δηλ. γεννημένοι από 1-1-1996 και μεταγενέστερα), κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για αρχική ανακατάταξη ή επανακατάταξη.

 

Νεκρή 90χρονη από μαχαιρώματα του γιου της
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Την τελευταία της πνοή άφησε η 90χρονη γυναίκα, την οποία φέρεται να μαχαίρωσε ο γιος της, περίπου στις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας, στην περιοχή του Μασταμπά στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σύμφωνα με το Neakriti.gr ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είχε περισσότερες από 20 μαχαιριές σε όλο της το σώμα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Βενιζελείου Νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε, τελικά, δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή.
Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε τόσο ο 42χρονος γιος της, όσο και η 42χρονη κόρη της. Σύμφωνα με το Διοικητή του Βενιζελείου Νοσοκομείου, κ. Κώστα Τερζάκη, ο 42χρονος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου, ενώ η δίδυμη αδερφή του νοσηλεύεται στη χειρουργική Κλινική.
Όπως είχε γράψει, νωρίτερα, το neakriti.gr, ο νεαρός άνδρας φέρει και εκείνος τραύματα από μαχαίρι, υπό αδιευκρίνιστες αιτίες, στην αριστερή πλευρά του σώματός του, κάτω από το στήθος του.
Η δίδυμη αδερφή του, όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο κ. Τερζάκης, φέρει και εκείνη περισσότερες από 20 μαχαιριές.

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Μέσα σε βαλίτσα βρέθηκε ο σύντροφος της 79χρονης που στραγγαλίστηκε
ΧΑΝΙΑ
Νέες διαστάσεις παίρνει η δολοφονία της 79χρονης γυναίκας στο Πασακάκι Χανίων, η οποία είχε εντοπιστεί νεκρή το πρωί της Κυριακής. Το απόγευμα της Δευτέρας, ο 82χρονος σύντροφός της που αναζητούνταν από τις αρχές και για τον οποίο είχε εκδοθεί silver alert, βρέθηκε νεκρός μέσα σε διαμέρισμα στα Χανιά.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ ο άτυχος άνδρας βρέθηκε άγρια δολοφονημένος μέσα σε μία βαλίτσα.
Οι αστυνομικές αρχές πίστευαν ότι με τον εντοπισμό του 82χρονου θα μπορούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι της δολοφονίας της άτυχης 79χρονης που εντοπίστηκε στραγγαλισμένη με μαντήλι το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Πασακάκι στα Χανιά.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα είχε εκδοθεί silver Alert για την εξαφάνιση του ηλικιωμένου.
Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή άνδρες της ασφάλειας Χανίων και ο ιατροδικαστής.
Πρόκειται για μια τεράστια ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας των δυο πλέον ανθρώπων με το κουβάρι να περιπλέκεται περισσότερο για το τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από τη διπλή δολοφονία.
Να σημειωθεί ότι έχουν βρεθεί κοσμήματα στο σπίτι, κάτι που αποδυναμώνει το ενδεχόμενο να πρόκειται για ληστεία μετά φόνου.
Θυμίζουμε ότι το πτώμα της γυναίκας είχε βρεθεί προχθές το πρωί σπίτι της, με τον θάνατό της να προέρχεται από ασφυξία. Ο στραγγαλισμός της ωστόσο φέρεται να έχει συμβεί περίπου δυο ημέρες πριν.

 

ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ
Ακυρώθηκαν άσκηση  και Navtex για 28η Οκτωβρίου
ΑΘΗΝΑ
Η Ελλάδα δεν ενεργοποιεί το πεδίο βολής «Καράβια» στο Μυρτώο πέλαγος την 29η Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού με χθεσινή Navtex ακυρώνει παλαιότερη Navtex, η οποία ενεργοποιούσε το πεδίο βολής «Καράβια» στο Μυρτώο πέλαγος την 29η Οκτωβρίου.
Σε ακύρωση της Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις, στην ανατολική Μεσόγειο, την 28η Οκτωβρίου, προχώρησε νωρίτερα η Τουρκία, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Το πρακτορείο επικαλείται στρατιωτικές πηγές και αναφέρει ότι η ακύρωση γίνεται σε ένδειξη καλής θέλησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass