Κοντά οι δύο λαοί παρά τις πολιτικές διαφορές

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν *Μήνυμα συμπαράστασης από Μπάιντεν

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2020 9:35

AΘHNA
Ο σεισμός που εκδηλώθηκε στη Σάμο επηρέασε σοβαρά και τη Σμύρνη της Τουρκίας, με τις τοπικές αρχές της γείτονος χώρας να κάνουν λόγο για 12 νεκρούς και 409 τραυματίες.


Σε αυτό το πλαίσιο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησαν εσπευσμένα.
Όπως έκανε γνωστό, με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Τούρκο Πρόεδρο για να του μεταφέρει τα συλλυπητήριά του για τον σεισμό που έπληξε τις δύο χώρες.
«Παρά τις διαφωνίες μας, αυτές είναι οι στιγμές που οι λαοί μας πρέπει να στέκονται ενωμένοι» έγραψε χαρακτηριστικά. Λίγο αργότερα, με ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του γραφείου του Τούρκου Προέδρου, τονίστηκε πως η τραγωδία έδειξε πόσο κοντά βρίσκονται οι δύο χώρες.
«Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει δώσει εντολές σε όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να συμβάλουν στις προσπάθειες διάσωσης. Προσευχόμαστε να μην υπάρχουν περαιτέρω απώλειες ανθρώπινων ζωών στην Τουρκία ή στην Ελλάδα και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά σε όλους όσους επλήγησαν στις δύο χώρες. Αυτή η τραγωδία μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο κοντά είμαστε παρά τις διαφορές μας σχετικά με την πολιτική. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε εάν η Ελλάδα το χρειάζεται» δήλωσε ο Φαχρετίν Αλτούν, εκπρόσωπος του γραφείου του Προέδρου Ερντογάν. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος, επανήλθε κάνοντας retweet την ανάρτηση Μητσοτάκη για τον σεισμό που έγραφε μεταξύ άλλων πως: «όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, αυτές είναι οι στιγμές που οι άνθρωποι μας πρέπει να στέκονται μαζί».
Ευχαρίστησε αρχικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έστειλε τα συλλυπητήριά του σε όλη την Ελλάδα εκ μέρους του ίδιου και του τουρκικού λαού.
​«Η Τουρκία, επίσης, είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να θεραπεύσει τις πληγές της. Το ότι δύο γείτονες δείχνουν αλληλεγγύη σε δύσκολους καιρούς είναι πολυτιμότερο από πολλά πράγματα στη ζωή» επεσήμανε ο κ. Ερντογάν.
ΤΟ ΥΠΕΞ
Ευχαριστίες για τα μηνύματα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό μετά τον σεισμό στο Ανατολικό Αιγαίο, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών. «Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και εταίρους μας για τα μηνύματα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Τη θλίψη του για να τον άδικο χαμό των δύο παιδιών στη Σάμο εξαιτίας του σεισμού, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ανάρτησή του στο twitter. «Οι λέξεις δεν επαρκούν για να περιγράψουν τη θλίψη μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες των παιδιών που χάθηκαν άδικα. Κουράγιο σε ολόκληρη τη Σάμο. Η σκέψη μας είναι και στη Σμύρνη. Μπροστά σε αυτή τη δοκιμασία είμαστε όλοι μαζί» έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Βαρβιτσιώτης.
ΜΗΝΥΜΑ ΜΠΑΪΝΤΕΝ
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην Ελλάδα και την Τουρκία. «Η Τζιλ κι εγώ στέλνουμε τις προσευχές μας στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας μετά τον σημερινό σεισμό», έγραψε ο Μπάιντεν στο Twitter, αναφερόμενος στη σύζυγό του. «Είμαστε ευγνώμονες στους γενναίους διασώστες που σώζουν άλλους και στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας που αφήνουν στην άκρη τις διαφορές τους για να στηρίξουν η μία την άλλη», τόνισε ο Μπάιντεν.
*Ο αντίπαλός του στις εκλογές της ερχόμενης Τρίτης, πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμη αναφερθεί δημοσίως στον θανατηφόρο σεισμό.
Νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους δηλώνοντας την ετοιμότητα των ΗΠΑ να βοηθήσουν Ελλάδα και Τουρκία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass