Πέθανε από κορονοϊό ο Μητροπολίτης Λαγκαδά

Ο 62χρονος ιεράρχης είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο «Παπαγεωργίου» *Αρνητικός ο Βέροιας Παντελεήμων

Δημοσίευση: 16 Νοε 2020 10:20

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Έχασε τελικά τη μάχη με τον κορονοϊό, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης. Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί, καθώς την Παρασκευή εισήχθη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με συμπτώματα της νόσου.


Από την πρώτη στιγμή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και στάθηκε στο πλευρό του Μητροπολίτη, κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη βελτίωση της υγείας του.
Η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και χθες το πρωί (06:36) κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Ο μακαριστός Μητροπολίτης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.
O Μητροπολίτης ήταν από τους ιεράρχες που τηρούσαν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, ήταν όμως και μεταξύ εκείνων που είχαν πάρει μέρος στη Δοξολογία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Οκτωβρίου.
Η τοπική κοινωνία και ο εκκλησιαστικός κόσμος τονίζουν πως ο θάνατος του Μητροπολίτη είναι μεγάλη απώλεια για την Εκκλησία της Ελλάδος και τη Μητρόπολη.
*Εν τω μεταξύ διαψεύδει ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων την είδηση που δημοσιεύθηκε σε εκκλησιαστικές ιστοσελίδες και τον φέρει να έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, αλλά και να βρίσκεται σε καραντίνα.
Όπως αναφέρει το romfaia.gr o Μητροπολίτης Βέροιας, μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά τις εργασίες αυτής υπεβλήθη μαζί με τους άλλους Συνοδικούς Αρχιερείς σε τεστ COVID το οποίο ήταν αρνητικό.
Μετά την επιστροφή του από την Αθήνα παραμένει στο Επισκοπείο με στενούς του συνεργάτες για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν τα μέτρα της Κυβερνήσεως περί περιορισμού της κυκλοφορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass