...Και ο εμβολιασμός θα είναι δύσκολος

ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2020 9:01

ΑΘΗΝΑ
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 2.152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 97.288, εκ των οποίων το 53,2% άνδρες.


Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 597 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι 170 (28,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81,6% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 505 ασθενείς. Τέλος, έχουμε 87 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.902 θανάτους συνολικά στη χώρα.
Ο ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ
«Εν μέσω μιας πανδημίας την οποία ζούμε και βιώνουμε εδώ στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σ’ όλον τον κόσμο, είναι πάρα πολύ σημαντική η εμπιστοσύνη, η διαφάνεια, η εγκυρότητα των στοιχείων» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ξεκινώντας την ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.
«Τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι υψηλά στη Θεσσαλονίκη» και «το συζητάει η επιδημιολογική μας ομάδα» είπε ο υπουργός. Επίσης, τα κρούσματα είναι υψηλά στην Κεντρική Μακεδονία, την Ημαθία, τη Μαγνησία και τη Λάρισα.
«Είναι εμφανές πλέον σε όλους ότι το ΕΣΥ, είτε έχει να κάνει με τις ΜΕΘ, είτε έχει να κάνει με τις απλές κλίνες, πιέζεται παντού», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, «όμως αντέχει».
Τη συμβολή του ΕΟΔΥ για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και ειδικότερα την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέδειξε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Τον τελευταίο χρόνο έχει τριπλασιαστεί το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΟΔΥ, και για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχει ήδη προσλάβει 1.000 εργαζομένους και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί η πρόσληψη 200 επιπλέον εργαζομένων για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέφερε.
Ανακοίνωσε πως ο ΕΟΔΥ θα συμβάλλει και στον εμβολιασμό, ειδικά σε κλειστές δομές και σε ευπαθείς ομάδες.
Παράλληλα, τόνισε πως μέχρι να εμβολιαστεί ένα ικανό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Σε αυτό το πλαίσιο, προέταξε πως πρέπει όλοι μαζί, και η πολιτεία και οι πολίτες να δείξουμε υπευθυνότητα ώστε κι αυτή τη φορά να βγούμε νικητές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass