«Μπόνους» με μείωση ασφαλιστικών εισφορών

ΓΙΑ 2 ΕΚΑΤ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ 250.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ *ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2020 9:20

ΑΘΗΝΑ
Σημαντικά οφέλη για εκατομμύρια εργαζομένους και χιλιάδες επιχειρήσεις θα έχει η ρύθμιση μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που υπερψηφίστηκε στη Βουλή.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο την παράταση του lockdown, υποστήριξε ότι από σήμερα «η δέσμευση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% αποτελεί νόμο του κράτους.


 Έτσι μαζί με τη μείωση κατά 0,9%, που ήδη έχει γίνει, οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται σωρευτικά κατά 3,9%, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο που ήταν ποτέ στην πατρίδα μας».
Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών στη μισθωτή εργασία στον ιδιωτικό τομέα για το έτος 2021 διαμορφώνεται στο ιστορικά χαμηλό των 36,66 ποσοστιαίων μονάδων από 40,56%. Με τη μείωση αυτή θα ωφεληθούν παραπάνω από 250.000 επιχειρήσεις και σχεδόν 2.000.000 εργαζόμενοι».

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέχεια αναφέρθηκε με συγκεκριμένα παραδείγματα στα οφέλη της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών:
«Για παράδειγμα, ένας μισθωτός των 1.000 ευρώ θα έχει ετήσιο κέρδος 228 ευρώ. Ένας μισθωτός των 1.500 ευρώ θα έχει όφελος 342 ευρώ. Ένας μισθωτός των 2.000 ευρώ θα έχει όφελος 456 ευρώ. Οι εργοδότες για την καταβολή μεικτού μηνιαίου μισθού 2.000 ευρώ θα έχουν ετήσιο όφελος 636 ευρώ. Για την καταβολή μισθού 1.500 ευρώ θα έχουν όφελος 477 ευρώ. Για την καταβολή μισθού 1.200 ευρώ, το ετήσιο όφελος θα είναι 381 ευρώ. Για την καταβολή μισθού 1.000 ευρώ, το ετήσιο όφελος θα είναι 318 ευρώ. Για την καταβολή μισθού 800 ευρώ, το ετήσιο όφελος θα είναι 254 ευρώ».
Καταλήγοντας, ο κ. Πέτσας σχολίασε δηκτικά: «Και όμως, αυτές τις ρυθμίσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν νοιάζεται για τους εργαζομένους και την απασχόληση και τις επιχειρήσεις, τις καταψήφισε. Είπε ‘’όχι’’ στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων! Είπε ‘’όχι’’ στην αύξηση της απασχόλησης! Είπε ‘’όχι’’ στη μείωση της ανεργίας! Οι πολίτες κρίνουν και εμείς συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass