Υπέβαλε αίτημα αναβάθμισης του κατηγορητηρίου για τη φωτιά στο Μάτι

ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ

Δημοσίευση: 28 Νοε 2020 10:10

ΑΘΗΝΑ
Αίτημα να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αναφορικά με τις ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά υπέβαλε η Βαρβάρα Βουκάκη- Φύτρου, που έχασε το σύζυγο και τα δύο της παιδιά από την πύρινη λαίλαπα.

Στο πολυσέλιδο αίτημα που παραδόθηκε στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθ. Μαρνέρη από τον δικηγόρο Β. Καπερνάρο, εκτίθενται αναλυτικά τα νέα στοιχεία που έχουν προστεθεί στην ογκώδη δικογραφία και τα οποία κατά την πλευρά της κας Φύτρου στοιχειοθετούν κακουργήματα. Ήδη ο ανακριτής, μετά τις τελευταίες καταθέσεις μαρτύρων που έχει λάβει, εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει για τρίτη φορά αίτημα στην Εισαγγελία να απαγγελθούν κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος αξιωματικών της Π.Υ. Η πλευρά Φύτρου υποστηρίζει ότι υπήρξε πλαστογράφηση στη σελίδα 100 του ημερολογίου της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος της 23 Ιουλίου 2018, όπου αναγράφεται «ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΟΥΤΣΑ 37 ρίψεις». Επισημαίνει ότι οι δύο πυροσβέστες που ήταν υπεύθυνοι για την τήρηση του ημερολογίου κατέθεσαν ότι φράση αυτή δεν είναι γραμμένη από τους ίδιους και θεωρεί υπεύθυνο για την προσθήκη τον Διοικητή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος Γ.Π. Η πλευρά Φύτρου υποστηρίζει ότι το απόγευμα της φονικής πυρκαγιάς ο εν λόγω αξιωματικός δεν συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης, αλλά ξεναγούσε μία επισκέπτρια στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.  
«Η αναφορά στο ημερολόγιο είναι ψευδής. Είναι ψευδές ότι έγιναν 37 ρίψεις. Είναι ψευδές ότι ο Γ. Π., κατά τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς, ασχολήθηκε με την κατάσβεση του μετώπου. Η αλήθεια είναι ότι πλαστογράφησε ο Γ.Π. ή ο εντεταλμένος του το ημερολόγιο της ΥΕΜΠΣ, προκειμένου να δημιουργήσει ενώπιόν σας την ψευδή εντύπωση, ότι ουδόλως επέδειξε δόλια συμπεριφορά και ότι αδιαφόρησε να ασκήσει τα καθήκοντά του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass