Τίτλοι τέλους για την Εισαγγελία Διαφθοράς

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Η ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2020 9:40

ΑΘΗΝΑ
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κρίσιμη συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου που θα κρίνει ποιοι εισαγγελείς θα στελεχώσουν τη νέα υπερ-εισαγγελία οικονομικών εγκλημάτων που προκύπτει από τη συγχώνευση της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς και της Οικονομικής Εισαγγελίας.


Η νέα εισαγγελική αρχή ελέγχου οικονομικών εγκλημάτων θα απαρτίζεται από τέσσερις Εισαγγελείς ή Αντεισαγγελείς Εφετών, με ισάριθμους αναπληρωτές με τριετή θητεία. Ο αρχαιότερος εξ αυτών θα είναι και ο προϊστάμενος του τμήματος. Επιπλέον, προβλέπεται ότι το έργο των οικονομικών εισαγγελέων θα συνεπικουρούν έξι εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς πρωτοδικών, καθώς και ειδικοί πραγματογνώμονες. Η επικείμενη επιλογή των προσώπων που θα υπηρετούν στη νέα υπερ-εισαγγελία σημαίνει ταυτόχρονα και τη λήξη της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη στη θέση της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς. Βάσει της πρόσφατης νομοθετικής αλλαγής τόσο η κα Τουλουπάκη όσο και οι επίκουροι εισαγγελείς θα πρέπει να παραδώσουν τη δικογραφία της Novartis και τις υπόλοιπες δικογραφίες που αφορούν άλλες υποθέσεις στον νέο επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.
Κι αυτό γιατί, όπως προβλέπεται στη σχετική διάταξη, «Η θητεία των υπηρετούντων Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και Εγκλημάτων Διαφθοράς, των αναπληρωτών τους, των συνεπικουρούντων αυτούς εισαγγελικών λειτουργών, καθώς και του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εποπτεύει και συντονίζει τους ως άνω εισαγγελικούς λειτουργούς λήγει αυτοδικαίως από την τοποθέτηση των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και του Προϊσταμένου του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος».
Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατέστερος για τη θέση του επικεφαλής της νέας υπέρ-εισαγγελίας θεωρείται ο νυν Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass