Τσίπρας: Είστε κυβέρνηση Βερσαλλιών

Εντονη κριτική για τον χωροταξικό σχεδιασμό

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2020 9:13

ΑΘΗΝΑ
Σε νέα σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για το χωροταξικό νομοσχέδιο.


«Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, αλλά κυβέρνηση των Βερσαλλιών με Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας επέμεινε να μιλά για «εγκληματική ανικανότητα της κυβέρνησης» και για διπλή καταγραφή κρουσμάτων – παρότι η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους το έχει διαψεύσει. «Τι φοβάστε και δεν δίνεται στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής; Η διπλή καταγραφή κρουσμάτων οδήγησε σε ελλιπή στοιχεία, η Επιτροπή καλείται να αποφανθεί με βάση στοιχεία απολύτως αμφισβητήσιμα» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νέου χωροταξικού νομοσχεδίου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας λόγο για εγκληματική αδράνεια και ανικανότητα της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη.
Ο κ. Τσίπρας συνέχισε κατηγορώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως λέει ψέματα για το ζήτημα και στηλίτευσε την κυβέρνηση που δεν δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία.
«Συμπεριφέρεστε σα να ζείτε αλλού! Σε ένα παράλληλο σύμπαν», πρόσθεσε και επικαλούμενος δηλώσεις του πρωθυπουργού εξαπέλυσε προσωπική επίθεση: «αναφέρεται σε μένα και λέει έχετε πει κουβέντα για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων και να κυκλοφορούν λιγότερο οι πολίτες; Ποιος τα είπε αυτά; Ο κ. Μητσοτάκης και λίγες μέρες μετά ο ίδιος εμφανίζεται να σπάει την καραντίνα και χωρίς μέτρα προστασίας και μάσκες να κάνει χαβαλέ με πολίτες που βρήκε στον δρόμο στην Πάρνηθα πολλά χιλιόμετρα από το σπίτι του».
Ο κ. Τσίπρας συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και σημείωσε πως με τέτοιες συμπεριφορές: «είστε κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες! Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, είστε κυβέρνηση Βερσαλλιών! Δεν έχετε επαφή με πραγματικότητα!».
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο επιτέθηκε στον κ. Χατζηδάκη λέγοντας πως γίνεται υπερυπουργός αδειοδότησης και έκλεισε την τοποθέτησή του  λέγοντας πως όταν ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση θα καταργήσει τις ρυθμίσεις του χωροταξικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass