Μετά τα εποχικά ακολουθούν παιχνίδια, λουλούδια, κομμωτήρια

Τι θα γίνει με την εστίαση - Δηλώσεις Αδωνι Γεωργιάδη

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2020 12:15

ΑΘΗΝΑ
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επανέλαβε χθες  ότι 110 καταστήματα θα ανοίξουν από τη Δευτέρα, που είναι αμιγώς εποχικά, με αυστηρούς κανόνες και μέτρα τήρησης.


Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, απηύθυνε έκκληση μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού να γίνει σωστή διαχείριση από τα καταστήματα, με ευθύνη, ώστε να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού και παραβιάσεις των μέτρων. Διαφορετικά, όπως είπε, θα χρειαστεί να ξανακλείσουν.
Όσον αφορά την εστίαση, ο υπουργός δεν άφησε πολλές ελπίδες, επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι δεν θα ανοίξει στις γιορτές. Όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκ νέου και να χρειαστεί lockdown ακόμη και 5 μηνών. Διότι, όπως είπε, τρώμε χωρίς μάσκα και λόγω κρύου θα είναι σε κλειστό χώρο που αυξάνει τον κίνδυνο. Ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουν και τον χειμώνα να αερίζονται καλά οι χώροι εστίασης και να μπορούν οι πελάτες να κάθονται και έξω. Για τον λόγο αυτόν, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και στην επιδότηση για τα θερμαντικά σώματα. Υπογράμμισε ότι το ποσό θα είναι ακατάσχετο.
Η ζημιά των καταστημάτων που εργάζονται εποχικά είναι μεγάλη και τα χρέη που θα αναπτυχθούν, όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, θα είναι για όλη τους τη ζωή. Για τον λόγο αυτόν, όπως είπε, πρέπει να δοθεί ένα διέξοδο για να μη μείνουν στις αποθήκες τα προϊόντα, ενώ έτσι θα κινηθεί και η χονδρική.
Διεμήνυσε ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι παντού, ενώ επόμενος στόχος της κυβέρνησης, «η δεύτερη γραμμή» όπως είπε, είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με παιχνίδια, λουλούδια και τα κομμωτήρια. Απέφυγε όμως να δώσει χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία για το πότε θα γίνει αυτό.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη βόλτα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα, που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην πολιτική αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τόνισε ότι επιτρέπεται η άθληση και με αποστολή SMS μπορεί να αθληθεί κανείς. Πρόσθεσε, δε, ότι στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, όταν ανακοίνωσε το lockdown, ενθάρρυνε τον κόσμο να αθλείται στο βουνό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass