Χαρδαλιάς: Το 66,4% των ενεργών κρουσμάτων στο βόρειο τμήμα της χώρας

Κλειστά τα χερσαία σύνορα για όσους βρεθούν θετικοί - Ο ιός είναι πιο πονηρός από εμάς, δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής κ. Παπαευαγγέλου

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2020 10:07

ΑΘΗΝΑ
Με αναλυτικό τρόπο παρουσίασε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού που εντοπίζονται σε ολόκληρη τη χώρα, επισημαίνοντας τη σημασία τήρησης των μέτρων.


Οπως ενημέρωσε, ο κ. Χαρδαλιάς τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα είναι 16.617, εκ των οποίων τα τα 7.031, δηλαδή ποσοστό 42,3%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 3.267, δηλαδή ποσοστό 19,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια της Αττικής, 1.777, δηλαδή 10,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 1.590, δηλαδή 9,6%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και 632, 3,8%, στη Δυτική Μακεδονία.
Όπως παρατήρησε ο κ. Χαρδαλιάς, το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού κατανέμεται γεωγραφικά σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρες. Ειδικότερα, σημείωσε πως το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας. Περαιτέρω, επισήμανε πως η Αττική συγκεντρώνει το 17,9% των ενεργών κρουσμάτων.
Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ενεργοποιεί από την εργαλειοθήκη της δύο επιπλέον μέτρα, από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί, με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας. «Πρώτον, όσοι ανιχνεύονται θετικά στους ελέγχους που γίνονται στα χερσαία σύνορα της χώρας, δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεύτερον, δεν επιτρέπονται πλέον επισκέψεις όσοι δεν εγκαταβιώνουν μόνιμα στις μονές του Αγίου Όρους» εξήγησε.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση περιοχών που τα μέτρα δεν φέρουν αποτέλεσμα, η λήψη αυστηρότερων μέτρων αποτελεί μονόδρομο.

 

«ΠΙΟ ΠΟΝΗΡΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ»
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο πινγκ πονγκ του κορονοϊού στους εργασιακούς χώρους και στο οικογενειακό περιβάλλον.
«Από τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα 316 αφορούν την Αττική και 367 στη Θεσσαλονίκη. Η πληρότητα των ΜΕΘ άγγιξε το 84% και 79% στην Αθήνα και 94% στη Θεσσαλονίκη. Τα κρούσματα δείχνουν να μειώνονται σε όλη την επικράτεια. Περίπου 18.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα», ανέφερε αρχικά η κα. Παπαευαγγέλου.
Στη συνέχεια η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας σημείωσε: «Στα 49 χρόνια ανέβηκε ο μέσος όρος των νέων μολύνσεων. Απ’ ό,τι φαίνεται δεν πάει να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης λόγω της μεγάλης διασποράς από το συνεχές πινγκ πονγκ στην εργασία και στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον. Ο ιός είναι πιο πονηρός από εμάς». Παράλληλα η κα. Παπαευγγέλου τόνισε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα πρέπει να τα ζήσουμε διαφορετικά.

 

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Τα κρούσματα χθες ήταν 1.667 ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 98 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Οι διασωληνωμένοι φτάνουν πλέον τους 612.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 1.667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 113185, εκ των οποίων το 52.8% άνδρες.
4.966 (4.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29.765 (26.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
612 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 175 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 635 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.804 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.118 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass