Παράταση lockdown μέχρι 18 Ιανουαρίου

Ανοίγουν από Δευτέρα Νηπιαγωγεία, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και Δημοτικά Σχολεία - Δεν επανέρχεται ακόμα το click away, αργότερα αποφάσεις για Γ’ Λυκείου και Super League 2

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2021 9:09

ΑΘΗΝΑ
Την παράταση του σκληρού lockdown κατά μια εβδομάδα, μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.


Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως η χώρα συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη, σημειώνοντας πως «μέχρι να εμβολιαστεί σημαντικό μέρος των πολιτών, θα προχωράμε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το lockdown έχει συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς και αυτό αποτυπώνεται στα επιδημιολογικά στοιχεία.
Λαμβάνοντας υπόψιν τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, παρατείνεται το σκληρό lockdown κατά μια εβδομάδα, με τα νηπιαγωγεία, τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία να είναι τα μόνα που ανοίγουν από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.
Όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά, από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και για μία εβδομάδα έως τις 06:00 στις 18 Ιανουαρίου παραμένουν τα μέτρα απαγόρευσης για το λιανεμπόριο, τη λειτουργία των εκκλησιών, ενώ συνεχίζει και η υποχρέωση για τηλεργασία σε ποσοστό 50% των εργαζομένων. Έτσι, δεν θα επιτρέπεται το click away, δεν θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και κλειστές θα είναι οι εκκλησίες και όλοι οι χώροι λατρείας, όπως ισχύει σήμερα.
«Παραμένει σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων, υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής συμπεριλαμβανομένης περιποίησης νυχιών» δήλωσε.
Οι ανακοινώσεις για τα μέτρα θα γίνονται κάθε εβδομάδα, ενώ αν υπάρξει επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου σε περιοχές θα ανακοινώνονται και εντός της εβδομάδας αυστηρότερα μέτρα.

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 – 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Από Δευτέρα 11/1 ισχύουν τα εξής:
Ανοίγουν δημοτικά, νηπιαγωγεία, σχολεία ειδικών βαθμίδων και παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Διατηρούνται σε ισχύ όλα τα μέτρα πρόληψης που προβλέπει ο ΕΟΔΥ για την λειτουργία των σχολείων (χρήση μάσκας, αντισηπτικών κλπ.)
Η χρήση μάσκας σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς είναι υποχρεωτική.
Ασπρόπυργος, Κέλλη (Φλώρινα), Ανθήλη (Φθιώτιδας) χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρή προσήλωση στην τήρηση των μέτρων.
Μεγάλη προσοχή απαιτείται στους νομούς Βοιωτίας, Χαλκιδικής, Κοζάνης και Ροδόπης.
Παραμένει η αναστολή του λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και κέντρων αισθητικής.
Ισχύουν τα προβλεπόμενα μέτρα για τις εκκλησίες.
Παραμένει σε ισχύ το μέτρο της τηλεργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Για την κατάταξη των στρατευσίμων της 2021 Α’ ΕΣΣΟ, θα πρέπει να γίνεται μόνον με τη συνοδεία των γονιών τους.
Υποχρεωτικός περιορισμός κατ’ οίκον για επτά ημέρες, για όσους έρχονται από το εξωτερικό.

 

ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ, ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Εν τω μεταξύ το θέμα των καταστημάτων, και το αν θα επαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα το click away, συζητήθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, χωρίς ωστόσο να ληφθεί απόφαση.
Αυτό σημαίνει πως από Δευτέρα δεν θα επανέλθει το click away και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αποφάσισαν να περιμένουν την εξέλιξη της πορείας των κρουσμάτων και να ξανασυνεδριάσουν τη Δευτέρα.
Οπότε από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την επαναφορά ή όχι του click away.
Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί και το θέμα της Γ’ Λυκείου και το πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές.
Ανάλογη απόφαση αναμένεται και για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League 2, όπως και το πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 Ανδρών, καθώς οι ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει προπονήσεις από τα μέσα Δεκεμβρίου.
Άλλωστε, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, τους προέδρου της Super League, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, τους προέδρου της SL2, Λεωνίδα Λεουτσάκο, του προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Γιώργο Μπαντή, αλλά και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού και συντονιστή της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής, Γιώργου Μαυρωτά.
Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή το αίτημα του υφυπουργείου Αθλητισμού για επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων της Super League 2 και Volley League Ανδρών και σε αυτήν δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις.
Αυτό άλλωστε που υπογραμμίστηκε από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού είναι η πειθαρχία και ο έλεγχος που χαρακτηρίζουν τους αθλητές, στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν απρόσκοπτα στην επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, πάντα υπό την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Απόψεις άλλωστε που εκφράζουν απόλυτα και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος προσβλέπει στην ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα, πάντα σε πλαίσιο προστασίας και αποτροπής διασποράς τυχών κρουσμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass