Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 13:51

Μνημείο το σπίτι που γεννήθηκε ο Ν. Γκάτσος

ΑΘΗΝΑ
Μετά τον Κωστή Παλαμά και τον Οδυσσέα Ελύτη, ο Νίκος Γκάτσος θα «αποκτήσει» σύντομα τη δική του στέγη.


Όπως πληροφορεί με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, με επιστολή που έστειλε στον γενικό γραμματέα Πολιτισμού, Γιώργο Διδασκάλου, ζήτησε «να δρομολογηθεί άμεσα η διαδικασία για την κήρυξη της οικίας του Νίκου Γκάτσου ως μνημείο, στην Ασέα Αρκαδίας, βάσει των διατάξεων του Ν. 3028/02 “Περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”».
Για την πρότασή της να κηρυχθεί μνημείο η οικία Γκάτσου, η Λίνα Μενδώνη έκανε την εξής δήλωση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ:
«Ο ποιητής της “Αμοργού”, ο συνδημιουργός στα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών ακόμη Ελλήνων συνθετών, δημιούργησε ποίηση μουσική με τον λόγο του και τον εσωτερικό ρυθμό των λέξεών του. Η επιλογή των λέξεων και η θέση τους στον στίχο έφερναν στους συνθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε μουσικές φωνές και ήχους. Ο Νίκος Γκάτσος δεν άφησε πλήθος ποιητικών συλλογών. Η μία, η “Αμοργός” είναι το απαύγασμα στον νεοελληνικό ποιητικό λόγο. Χειρίστηκε τη γλώσσα ως ποίηση, σε κάθε μορφή του έργου του, στο τραγούδι και στη μετάφραση. Είναι ένα πολύτιμο έργο που μας πλημμυρίζει με την ποιότητα, την τρυφερότητα, την ομορφιά του. Είναι χρέος της Πολιτείας να προστατέψει και να αναδείξει το σπίτι που γεννήθηκε ο Ποιητής».

 

Συνελήφθη 20χρονος για απόπειρα βιασμού 5χρονης

ΑΘΗΝΑ
Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση πως ένα παιδί μόλις 5 χρονών βρέθηκε στα χέρια ενός 20χρονου ο οποίος φέρεται να επιχείρησε να ασελγήσει εις βάρος του. Όλα φαίνεται να συνέβησαν σε ιππικό όμιλο στο Κορωπί.
Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» του Mega πρωταγωνιστής του περιστατικού φέρεται να είναι ένας 20χρονος Πακιστανός ο οποίος προσπάθησε να προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ενός 5χρονου κοριτσιού.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο 20χρονος εργαζόταν στον ιππικό όμιλο και αφού ξεμονάχιασε το παιδί προσπάθησε να ασελγήσει σε βάρος του. Το παιδί σε σοκ πήγε στην μητέρα του και της εξιστόρησε το περιστατικό. Αμέσως η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, στο τμήμα του Κορωπίου. Ο άνθρωπος αυτός συνελήφθη, και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.
«Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης πάλι είχε επιχειρήσει να πλησιάσει το παιδί και δεν τα κατάφερε. Οι αρχές ψάχνουν το παρελθόν του για να δουν αν κι άλλα παιδιά έχουν πέσει θύματά του» ανέφερε μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος Άρια Καλύβα.

 

Πολιτική η κηδεία του Βασ. Αλεξάκη

ΑΘΗΝΑ
Με μια συγκινητική ανάρτηση αποχαιρέτισε τον πατέρα του ο Δημήτρης Αλεξάκης. Περιγράφοντας τις συγκλονιστικές πρώτες στιγμές μετά το θάνατο του συγγραφέα ο γιος αποκάλυψε ότι του «άφησε στο χέρι μια πένα, κάμποσο μελάνι, μερικές κόλλες χαρτί».
Η κηδεία του Βασίλη Αλεξάκη θα είναι πολιτική και θα γίνει τις επόμενες μέρες στου Ζωγράφου με ελάχιστους παρευρισκόμενους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass