«Δεν ήταν βιασμός, ήθελα να την παντρευτώ»

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΓΙΑ 11ΧΡΟΝΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ *ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΛΙΨΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΛΕΕΙ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2021 10:10

ΑΘΗΝΑ
Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η προκλητική ομολογία του προπονητή ιστιοπλοΐας που φέρεται πριν εννιά χρόνια να βίασε μια 11χρονη αθλήτρια, γεγονός που κατήγγειλε τόσο η ίδια όσο και η Σοφία Μπεκατώρου και ο Νίκος Κακλαμανάκης. Ο προπονητής, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο MEGA, δεν φαίνεται να έχει επίγνωση του μεγέθους της «αρρωστημένης» του πράξης και υποστηρίζει ότι είχε σχέση με το κορίτσι και ότι σκόπευε να την παντρευτεί.

0 38χρονος πλέον άντρας μάλιστα επιμένει ότι ακόμα αγαπά την κοπέλα και ζούσε μέχρι σήμερα με την ελπίδα ότι θα την παντρευτεί.

Ο Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
Εν τω μεταξύ στη διαβεβαίωση ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση θα πράξουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να εξυγιανθεί το πλαίσιο που διέπει τις αθλητικές ομοσπονδίες, προχώρησε από τη Βουλή, ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο υπουργός Αθλητισμού, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της Φ. Πιπιλή για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της αθλήτριας και Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, εξέφρασε τη θλίψη του για τον τρόπο με τον οποίο η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αντέδρασε στις εξελίξεις.
«Δεν μας προκάλεσε εντύπωση όμως γιατί η διοίκησή της ανήκει στη μειοψηφία αυτών που θεωρούν τον εαυτό τους ανίκητο. Για κακή τύχη αυτών των προσώπων όμως και όσων θεωρούσαν ότι θα δρούσαν ανενόχλητοι βρέθηκε μπροστά σε μια κυβέρνηση με πολιτική βούληση να φέρει φρέσκο οξυγόνο ανανέωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι καταγγελίες των αθλητών και οι χειρισμοί της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έχουν λάβει διαστάσεις έξω από τη χώρα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας εισέπραξα την απογοήτευσης του για τα τεκταινόμενα. Συμφωνήσαμε ήδη στην ανάγκη στενής συνεργασίας με Παγκόσμια Ομοσπονδία για να ξεπεραστεί η κρίση. Θα συνεδριάσει το δ/σ παγκόσμιας ομοσπονδίας για να εξετάσει πιθανές κυρώσεις».

ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
Ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε ακόμα πως παγώνει η χρηματοδότηση της ομοσπονδίας μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των καταγγελιών για κάθε μορφή βίας και διαφθοράς, ενώ αναμένεται και ο έλεγχος των πόθεν έσχες των μελών της. «Υιοθετούμε πρόταση των Ολυμπιονικών για επιτροπή εξέτασης φαινομένων βίας, με συμμετοχή και αιχμή του δόρατος τα κορυφαία αθλητικά αυτά πρόσωπα. Θέλουμε πληροφορίες και στοιχεία για να έχουμε άμεσο πλαίσιο δράσης. Προχωράμε και σε προώθηση καμπάνιας για τα οφέλη του αθλητισμού! Σας διαβεβαιώνω εμείς πολύ μεθοδικά και σεβόμενοι τους θεσμούς κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπάρξει φως, διαφάνεια και δημοκρατικότητα σε όλες τις ομοσπονδίες. Δεν θα κάνουμε το χατίρι κανενός! Δουλεύουμε με τους πολλούς για τους πολλούς. Θα πάμε μέχρι τέλους», κατέληξε.

ΠΙΠΙΛΗ: ΑΠΑΛΛΑΞΤΕ ΜΑΣ
Από την πλευρά της, πάντως, η κ. Πιπιλή ήταν καταιγιστική και στην τοποθέτησή της ζήτησε την άμεση καθαίρεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. «Βρείτε τον τρόπο να τους καθαιρέσετε και ορίστε προσωρινό διοικητικό συμβούλιο. Να μπουν ελεγκτές, εισαγγελείς και να ξέρουμε το οικονομικό κομμάτι. Δεν μιλάμε μόνο για την εξουσία που οδήγησε αθλητές να φοβηθούν. Εδώ κ. Αυγενάκη μιλάμε για τη χορηγία του  ιδρύματος Νιάρχος. Όσο προκλητικό και σκληρό να ακούγεται! Βρείτε τρόπο υπουργέ να μας απαλλάξετε από τους ανθρώπους αυτούς που με τις πράξεις τους είναι κατάπτυστοι», είπε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass