Μενδώνη: Ο Λιγνάδης μας εξαπάτησε, είναι επικίνδυνος

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ *ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΣΜΟΙ, ΑΠΑΝΤΑ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ * ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2021 9:20

ΑΘΗΝΑ
«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα», είπε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.


Με έντονους τόνους και χαρακτηρισμούς μίλησε η Λίνα Μενδώνη στη συνέντευξη Τύπου για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ τόνισε ότι θέτει στη διάθεση της Δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων φορέων του και αυτομάτως και τον εαυτό της, όταν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.
Πρέπει να δούμε με έναν διαφορετικό τρόπο τις εργασιακές σχέσεις», ανέφερε η υπουργός, η οποία κατέθεσε χθες μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο, από τη Δικαιοσύνη.
Η υπουργός Πολιτισμού ξεκαθάρισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είναι προσωπικός της φίλος και ότι δεν γνώριζε για τις φήμες που υπήρχαν για την προσωπική του ζωή.
«Προσωπικός μου φίλος ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ. Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο κ. Λιγνάδης έχει μια σχέση αδιάλειπτη με το Εθνικό Θέατρο. Η πρωταγωνίστριά του στους «Πέρσες» ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Λυδία Κονιόρδου. Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αυτό όμως προκύπτει τώρα. Αν ήταν και το γνώριζε και η υπουργός Πολιτισμού, γιατί δεν εμπόδισε το Εθνικό Θέατρο το 2018 να χρησιμοποιήσει τον Λιγνάδη και γιατί η Λυδία Κονιόρδου, πρώην υπουργός Πολιτισμού, συμπρωταγωνίστησε μαζί του στον «Οιδίποδα»; Γνώριζε και δέχθηκε να παίξει; Αν ναι, οι ευθύνες είναι αλλού».
Αναφερόμενη στην κατηγορία συγκάλυψης, τόνισε: «Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν, αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή», τόνισε η ίδια.

«ΤΟΝ ΠΙΕΣΑΜΕ. ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ»
«Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες, τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Εδώ αισθάνομαι ότι μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε, με βαθιά υποκριτική τέχνη. Προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ηταν η σταθερή στάση του ότι δεν έχει σχέση με τις φήμες, ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του, αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Αυτό ας το δούμε ως μια προσωπική μαρτυρία. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά τη συνέντευξη του Ν.Σ.».
Να σημειωθεί ότι χθες κατατέθηκε και δεύτερη μήνυση για βιασμό ανηλίκου σε βάρους γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού του θεάτρου. Αφορά το ίδιο πρόσωπο-θεατράνθρωπο κατά του οποίου κατατέθηκε και η πρώτη μήνυση από τον 40χρονο σήμερα Βασίλη, για βιασμό από την ηλικία των 15 ετών και για τέσσερα χρόνια.

ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΔΩΝΗ
Ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσω του ΜEGA απάντησε στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. «Το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες», είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος παραιτήθηκε από το Εθνικό εν μέσω φημών για καταγγελίες εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση.
Η δήλωση Λιγνάδη αναφέρει: «Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου… Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη -στη δουλειά της- υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου... Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».
«Το έχω ακούσει» δηλώνει στην «Καθημερινή» ο Δημήτρης Λιγνάδης σχετικά με τις φήμες πως θα βγει σήμερα το ένταλμα σύλληψης του. «Ας βγει, αν βγει εδώ είμαι δεν κρύβομαι», σημειώνει.
Ο ίδιος αποφάσισε να μιλήσει μετά τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία αναφέρθηκε στον κ. Λιγνάδη ως έναν επικίνδυνο άνθρωπο. «Νομίζω πως το να αποφασίσει κάποιος για κάποιον άλλον ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος ή ένας απατεώνας άνθρωπος στη ζωή και στη δουλειά του, νομίζω πως αυτό μπορεί να το κρίνουν σχετικά όργανα της έννομης τάξης», αναφέρει.
Ο κ. Λιγνάδης τονίζει πως δεν έχει λάβει καμία καταγγελία. «Δεν έχω κάτι στα χέρια μου, μόλις πάρω κάτι στα χέρια μου θα δω πως θα το αντιμετωπίσω», σημειώνει, συμπληρώνοντας πως θα κινηθεί βάσει των θεσμών. Σχετικά με τις καταγγελίες που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης, αρνείται να σχολιάσει το οτιδήποτε – «όχι, όχι, δεν θέλω να σας πω αυτή τη στιγμή τίποτα, τόσο καιρό βλέπετε ότι δεν έχω εμφανιστεί χωρίς να κρύβομαι φυσικά, αλλά δεν έχω εμφανιστεί για να μιλήσω, δεν θέλω να μπω σε αυτό το πράγμα γιατί θα αδικήσω και τον εαυτό μου και μπορεί να αδικήσω και άλλους, και δεν θέλω».

Ο Ν. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Μνημείο πολιτικής δειλίας και απάτης», χαρακτηρίζει τη συνέντευξη της Λίνας Μενδώνη, ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η υπουργός Πολιτισμού «ανακάλυψε με 20 μέρες καθυστέρηση ότι ο κ. Λιγνάδης “είναι επικίνδυνος”» και προσθέτει ότι «το μόνο που περιμέναμε σήμερα από την κ. Μενδώνη ήταν η παραίτηση και η απολογία της για τη συγκάλυψη».
«Η ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης βαραίνει στο ακέραιο τον κ. Μητσοτάκη, του οποίου προσωπική επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Ολόκληρη η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου αναφέρει: «Η σημερινή συνέντευξη της κ. Μενδώνη αποτελεί μνημείο πολιτικής δειλίας και απάτης. Με 20 μέρες καθυστέρηση ανακάλυψε ότι ο κ. Λιγνάδης “είναι επικίνδυνος” και πως την εξαπάτησε.
Το μόνο που περιμέναμε σήμερα από την κ. Μενδώνη ήταν η παραίτηση και η απολογία της για τη συγκάλυψη. Η παραίτησή της πλέον δεν είναι αρκετή. Η μη παραίτησή της όμως είναι εξοργιστική.
Η ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης βαραίνει στο ακέραιο τον κ. Μητσοτάκη, του οποίου προσωπική επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης».
*«Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη έσπασαν σήμερα κάθε ρεκόρ της υποκρισίας και θράσους», σημειώνει η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της για την υπόθεση Λιγνάδη.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι επί εβδομάδες η κυβέρνηση επιχειρούσε να συγκαλύψει την υπόθεση και υπογραμμίζει ότι «σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα, κάποιος θα είχε αναλάβει την ευθύνη και θα είχε παραιτηθεί».
«Αλλά εδώ για την Κυβέρνηση της ΝΔ η λέξη «φιλότιμο», είναι απόλυτα άγνωστη. Ντροπή!», καταλήγει η Φώφη Γεννηματά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass