Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στο Δημόσιο

ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ *Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2021 10:00

ΑΘΗΝΑ
Για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και το τι θα ισχύσει στον δημόσιο τομέα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Διευκρίνισε ότι εκτός και αν υπάρξει διαφορετική ρύθμιση, για όσους δημόσιους υπαλλήλους, σε κλάδους που ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός, δεν εμβολιαστούν προβλέπεται η παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα σχετικά με το θέμα πιθανής απόλυσης, τόνισε πως σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για όποιον αρνηθεί να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις θα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία. Ωστόσο, το αν τελικά θα απολυθεί κάποιος είναι απόφαση του συμβουλίου.
«Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι οφείλουν να εκπληρώνουν κάποιες συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις. Ο εργοδότης έχει ευθύνη. Όταν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όσοι δεν τηρήσουν την υποχρέωση μπαίνουν σε μια διαδικασία, κατά την οποία έχουν παραβιάσει τις νομικές τους υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να γίνει κάποια πρόσθετη νομοθεσία για αυτό, το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο».

ΠΡΟΟΔΟΣ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
Ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega για το Ίδρυμα φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή και τον εμβολιασμό όλων που έχει γίνει, λέγοντας: ” Οι τρόφιμοι είναι όλοι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα κατά 98%”.
Ο Μητροπολίτης στηλίτευσε το συλλαλητήριο, τονίζοντας: ” Χρησιμοποίησαν τον Σταυρό και τη Σημαία για τον κορονοϊό. Χρειάζεται πνευματική αφύπνιση. Έχουμε περίπου 5 εκατ. εμβολιασμένους. Υπήρξαν κάποιες λίγες παρενέργειες, αλλά από την άλλη έχουμε 12.500 νεκρούς. Σε αυτή τη ζυγαριά που βαραίνει το ζύγι;”.
Υπογράμμισε ακόμη: “Ο εμβολιασμός είναι μια πρόοδος της επιστήμης. Γιατί να τον δαιμονοποιούμε. Η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος προσωπικά έχει αποφασίσει να προβάλλει την ανάγκη εμβολιασμού”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass