Σύντομες Ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2021 11:03

Στο νοσοκομείο 8χρονη που έπεσε θύμα βιασμού

ΑΘΗΝΑ
Σε νοσοκομείο της Ρόδου, παραμένει υπό την εποπτεία κοινωνικής λειτουργού και παιδιάτρου, ένα μικρό κοριτσάκι μόλις 8 ετών, το οποίο κατάγεται από χωριό του νησιού, έπειτα από καταγγελία ότι έχει πέσει θύμα βιασμού!


Η υπόθεση που έφερε χθες στη δημοσιότητα «Η Ροδιακή» έχει τεθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία και έδωσε εντολή σε κάθε αρμόδια υπηρεσία να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι διαπιστώθηκε σε πρώτη φάση ότι έχει τελεστεί βιασμός παρά φύση, γεγονός που ενεργοποιεί άμεσα τη διαδικασία ποινικών διώξεων και την κατεπείγουσα έρευνα από τις αστυνομικές αρχές.
Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, βρίσκονται ήδη πρόσωπα με τα οποία το 8χρονο κορίτσι είχε επαφές ενώ αναμένεται να κληθούν να δώσουν καταθέσεις η οικογένεια και συγγενικά τους πρόσωπα. Στο παιδί παρέχεται πλήρης ψυχολογική υποστήριξη και στο πλευρό του βρίσκεται διαρκώς κοινωνική λειτουργός ενώ έχει απαγορευτεί η επαφή με οποιοδήποτε συγγενικό μέλος.

 

Πέθανε η ηθοποιός Δήμητρα Αγγελοπούλου

ΑΘΗΝΑ
Την τελευταία της πνοή άφησε η ηθοποιός Δήμητρα Αγγελοπούλου, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζιάς μέσω των social media. «Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που συμβαίνει σήμερα. Καλή αντάμωση κορίτσι μου γλυκό. Τόσο νέα. Χτες έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η αγαπημένη φίλη και συνάδελφος Δήμητρα Αγγελοπούλου», με αυτά τα συγκινητικά λόγια συνόδεψε τη φωτογραφία της αποθανούσας.
H Δήμητρα Αγγελοπούλου έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στη σειρά «Σε Είδα» του Alpha, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου. Στη συνέχεια, συμμετείχε στις σειρές «Της Αγάπης Μαχαιριά», «Ελλάς το Μεγαλείο σου», «Άνω Κάτω Τέλεια», «Φιλί Ζωής», «Βοήθεια Γειτόνοι», «Για Μία Θέση στον Ήλιο», «Ο Δρόμος Είχε την Δική του Ιστορία», αλλά και σε αρκετά θεατρικά έργα.

 

Νεκρός διευθυντής κλινικής Covid-19 στην Καλαμάτα

ΑΘΗΝΑ
Νεκρός εντοπίστηκε ο διευθυντής της κλινικής Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Νίκος Γραμματικόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το eleftheriaonline, ο πνευμονολόγος βρέθηκε νεκρός στην περιοχή της Καζάρμας, όπου είχε πάει από χθες για κυνήγι.
Οι οικείοι του είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του από προχθές το απόγευμα στις 7 και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του, με αποτέλεσμα να βρεθεί χθες το πρωί. Οπως αναφέρεται στο τοπικό Μέσο, στην περιοχή μετέβησαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και το ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία και την παρουσία του ιατροδικαστή στο σημείο, έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, η νεκροψία-νεκροτομή θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του 54χρονου γιατρού.

 

Πέθανε η δημοσιογράφος Ζέτα Καραγιάννη

ΑΘΗΝΑ
Έφυγε από τη ζωή, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ζέτα Καραγιάννη, σε ηλικία 51 ετών.
Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από ανάρτηση του δημοσιογράφου Βασίλη Τσατσάνη στο Facebook.
Η δημοσιογράφος έδωσε για δύο χρόνια σκληρή μάχη με τον καρκίνο στον πνεύμονα.

 

Κανονικά την Κυριακή 31 Οκτωβρίου η αλλαγή ώρας

ΑΘΗΝΑ
Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι η αλλαγή ώρας από θερινή σε χειμερινή θα γίνει κανονικά την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, οπότε και τα ρολόγια θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.
«Σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.», αναφέρει σχετικά ανακοίνωση του υπουργείου.
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρώπη θέλει να βάλει τέλος στην αλλαγή της ώρας δύο φορές τον χρόνο.
Τον Μάρτιο του 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του τερματισμού της πρακτικής αυτής, της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο, από το 2021.
Ωστόσο, το Συμβούλιο της ΕΕ δεν φαίνεται ότι πήρε τόσο ζεστά το θέμα και δύο χρόνια μετά δεν έχουν καταλήξει σε μία κοινή θέση για το εν λόγω ζήτημα.

 

Δεν είχε συνεργό ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

ΑΘΗΝΑ
Τέλος μπήκε κι επισήμως χθες στην ανάκριση που διενεργούσε ο 12ος τακτικός ανακριτής Αθηνών για την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στις 11 Μαΐου 2021 από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.
Πλέον, η δικογραφία της υπόθεσης αναμένεται να χρεωθεί σε εισαγγελέα, ο οποίος θα προτείνει την παραπομπή ή μη σε δίκη του 33χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Στη συνέχεια, θα εκδοθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας και, εφόσον είναι παραπεμπτικό, θα προσδιοριστεί ο χρόνος έναρξης της δίκης.
Μετά την απολογία του κατηγορουμένου στα τέλη Ιουνίου 2021 και αφού ο ανακριτής διενήργησε την έρευνά του και συμπληρώθηκε το υλικό της δικογραφίας, εκλήθη ο συνήγορος του 33χρονου πιλότου προκειμένου να υπογράψει το πέρας της ανάκρισης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα τελευταία στοιχεία που ανέμενε ο ανακριτής από τις άρσεις τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου, δεν προέκυψε κάτι που να επιτάσσει τη συμπληρωματική απολογία του κατηγορουμένου ή περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση. Έτσι, σταματούν και οι έρευνες που ήταν σε εξέλιξη για τυχόν συνεργό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στη δολοφονία.
Κατά πληροφορίες, στον ανακριτή δεν διαβιβάστηκε έγγραφο σχετικά με τις κλήσεις που έγιναν εκείνη τη νύχτα, ενώ ούτε έγγραφο σχετικά με την κάμερα έφτασε στον ανακριτή, καθώς η εταιρεία από την Κίνα δεν απάντησε ποτέ στο αίτημά του.
Από την άρση τραπεζικού απορρήτου φαίνεται πως έχουν προκύψει συναλλαγές χαμηλών ποσών στις κάρτες τόσο της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, όσο και του 33χρονου πιλότου, για τα έξοδα του σπιτιού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass