Σύντομες Ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2021 11:04

Καμία ανησυχία για σεισμό 6,1 R στην Κάρπαθο

ΑΘΗΝΑ
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 08:32, στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου.


Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (αναθεωρημένη λύση), το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 127 χλμ. ΝΑ της πόλης της Καρπάθου και το εστιακό βάθος στα 58,5 χλμ..
Ελάχιστα αισθητή έγινε στα νησιά της Δωδεκανήσου η σεισμική δόνηση, ενώ ταρακούνησε Κάσο και Κάρπαθο. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο νησί, δεν ήταν όμως ιδιαίτερα έντονη και δεν προκλήθηκε ανησυχία στους κατοίκους του νησιού ούτε και έχουν καταγραφεί ζημιές στα κτίρια και τις υποδομές. Ανάλογα δεδομένα υπήρξαν και στο νησί της Καρπάθου, ενώ λιγότερο αισθητός έγινε ο σεισμός στη Ρόδο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, σημείωσε ότι πρόκειται για έναν σεισμό που επιβεβαιώνει την ευρύτερη διέγερση στην περιοχή κάτι που μπορεί να δώσει γεγονότα αλλά στον θαλάσσιο χώρο.
«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, καθηγητής Άκης Τσελέντης, επισημαίνοντας πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα.

 

Ανοίγει στο Ειρηνοδικείο η διαθήκη του Μίκη

ΑΘΗΝΑ
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη.
Η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη πήγε για δημοσίευση προχθές στο Ειρηνοδικείο και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, που προβλέπει εγγραφές στα πρακτικά, υπογραφές κ.λπ. Μια τέτοια διαδικασία θέλει 10 ημέρες, ωστόσο είναι πιθανόν το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη να γίνει νωρίτερα, ακόμη και εντός της εβδομάδος.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τις επόμενες ημέρες τα παιδιά του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα και Γιώργος, αλλά και τα εγγόνια του θα ενημερωθούν για την επιθυμία του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη -που έφυγε από την ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου 2021- αναφορικά με την κατανομή της περιουσίας του.
Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα της διαθήκης έρχεται στη σκιά των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή, του άνδρα που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη.
Μάλιστα, το Πρωτοδικείο με προσωρινή διαταγή, που εκδόθηκε στις 30/9/21, απαγορεύει στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης» με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του, έως ότου εκδικαστεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων.
Ο κ. Κουρής υποστήριξε πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη και θα κάνει τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.
Τέλη Νοεμβρίου οι δύο πλευρές αναμένεται να βρεθούν ξανά στα δικαστήρια, ωστόσο δεν αποκλείεται η διένεξη μεταξύ τους να λάβει νωρίτερα οριστικό τέλος, σε περίπτωση που στη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη περιλαμβάνεται ο Νίκος Κουρής.

 

Ο πατριός της κακοποίησε 17χρονη γιατί δεν ήθελε να παντρευτεί 40χρονο

ΑΘΗΝΑ
Μια 17χρονη στην Κυψέλη κακοποιήθηκε από τον πατριό της επειδή δεν ήθελε να παντρευτεί τον 40χρονο που της υποδείκνυαν.
Σύμφωνα με ό,τι μετέδωσε η εκπομπή «Live News», ο πατριός ήταν επίμονος και όταν η κοπέλα αρνήθηκε πεισματικά να υπακούσει σε ό,τι είχε αποφασίσει εκείνος, την οδήγησε σε ένα δωμάτιο, την κακοποίησε, τη χτύπησε και προσπάθησε να την πνίξει με ένα μαξιλάρι.
Μάλιστα, σύμφωνα με το «Live News», αναφέρεται και απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησής της, με τη νεαρή κοπέλα να προβαίνει σε καταγγελία ενώ άμεση ήταν και η επέμβαση της εισαγγελίας ανηλίκων. Σημειώνεται πως ο πατριός είναι 53 ετών και η μητέρα της ανήλικης είναι 47 χρονών, ενώ και οι δύο έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την εκπομπή.

 

ΚΙΝΑΛ:
Εκπρόσωπος Τύπου ο Μαν. Χριστοδουλάκης

ΑΘΗΝΑ
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης θα είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ στη θέση του παραιτηθέντος Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.
Επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που ανέφεραν ότι η πλήρωση της θέσης του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ θα γίνει εκ των ενόντων, το επιτελείο της Φώφης Γεννήματα, με τη σύμφωνη γνώμη της ιδίας, έκρινε ως προτιμότερη λύση τον κ. Χριστοδουλάκη.
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κρίθηκε ως το καταλληλότερο πρόσωπο για να εκπροσωπήσει το κόμμα ως τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου, καθώς λόγω του θεσμικού του ρόλου δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι ανήκει σε κάποιο «στρατόπεδο» υποψηφίου μετά την απόσυρση της Φώτης Γεννηματά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τη Χαριλάου Τρικούπη, «για το μεταβατικό στάδιο, μέχρι την εκλογή νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, χρέη εκπροσώπου Τύπου θα εκτελεί ο γραμματέας της ΚΠΕ Μανώλης Χριστοδουλάκης».

 

Πνίγηκε παππούς προσπαθώντας να σώσει εγγόνια του

ΑΘΗΝΑ
Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στην Κρήτη, όταν ο παππούς μιας οικογένειας έχασε τη ζωή του, έχοντας προλάβει να σώσει τα εγγόνια του, ηλικίας 7 και 8 ετών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας ήταν Γάλλος τουρίστας, που μαζί με την οικογένειά του έκανε διακοπές, ενώ κατάφερε να δει πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ότι τα παιδιά είχαν σωθεί.
Σύμφωνα με το cretapost.gr, η οικογένεια τουριστών έκανε βόλτα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στις Γούβες. Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, ο ναυαγοσώστης στις Γούβες είδε μέσα στη θάλασσα τρία άτομα να παλεύουν με τα κύματα.
Αμέσως βουτάει και σώζει τα δύο παιδιά, 7 και 8 ετών, ενώ στη συνέχεια επιχειρεί να σώσει και τον άνδρα. Δυστυχώς ήταν αργά καθώς είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.
Μάλιστα, σκάφος του λιμενικού παρέλαβε τη σορό του παππού με τη βοήθεια του ναυαγοσώστη και τον μετέφερε στο λιμανάκι των Γουβών όπου και τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass